Lukas Isaksson är en av Tranås AIF:s största talanger.

– Jag kollade lite vad Taif kunde erbjuda och vad HV kunde erbjuda och så jämförde jag lite. Sen känner jag Jonas Holmström, deras tränare, han vet vem jag är och jag vet vem han är. Sen kändes det liksom som en bra miljö att utvecklas i, nu när man har ett år kvar som junior. Att få träna mer och att bygga på sig, säger Isaksson själv om valet att representera HV71 och fortsätter:

– Att få träna mer och spela fler matcher med bra kvalitet och att få spela mycket. Det är väl främst det som är orsakerna och som fällde avgörandet.

Isaksson, som fyller 19 år om ungefär en månad, spelade 20 matcher under vintern som gick för Taif i hockeyettan. Samtidigt var han utlånad till just HV71:s J20-lag i sex matcher.

– Först och främst är det spel med J20 som jag ser nu. Det får vara en bonus om man får vara med och träna lite med deras a-lag. Klart att det är ett mål att ta sig upp där men mitt fokus ligger på spel med J20 och så får det bli en bonus om det sker, svarar Isaksson på frågan om siktet är inställt på att slå sig in i HV71:s a-lag.

Forwarden kommer under sommaren att flytta upp till Jönköping.

– Jag kommer att jobba kanske runt 30 procent, lite strötimmar. Vi tränar på morgonen och sedan på eftermiddagen så det blir svårt att jobba heltid. Jag flyttar dit vecka 29 och kommer att pendla lite mellan Taif och HV71 nu på försäsongen.

Annons

Relaterat: HV-förvärvet: ”Dags att ta nästa steg i min utveckling”
Relaterat: Flera nyförvärv till HV71 – stjärnorna förlänger
SHL