För femte året i rad ger sig Brolle ut på sin Rock'nRoll on tour. Den här gången tar han med sig Charlotte Perrelli.

Fakta: Så går det till

Anmälningar till Årets rockröst 2016 kan göras senast 15 april, via adressen rock2016@fhp...

Fakta: Så går det till

Anmälningar till Årets rockröst 2016 kan göras senast 15 april, via adressen rock2016@fhp.nu

Den 7 juni tillkännager juryn vilken artist som vunnit gästartist-platsen på respektive spelning.

Juryn består av Kee Marcello från Europe, Charlotte Perrelli, Brolle, producent Erika Wendschlag från Folkets Hus & Parker och Ronny Seimerson från Folkparkernas programbolag.

17 september röstar sedan juryn fram den person som har vunnit Årets rockröst 2016.

— Det är samma koncept som innan, en folkparkskväll med olika band där jag och Charlotte är huvudartister den här gången. Sedan händer det flera roliga saker, men det är hemligt än. Det är femte året i rad och vi vill alltid bli bättre och större, säger Brolle.

För Charlotte Perrelli känns det fint att få åka runt i folkparkerna igen.

— Jag har åkt så mycket till folkparker, ända sedan jag var 13 år. Jag känner lite att äntligen så fungerar folkparkerna igen och det är fruktansvärt roligt. Jag älskar lövade logar och mötet med gamla mormor och den yngsta i familjen som tycker att det är livet på en pinne att få vara med på en fest så sent på kvällen, säger Charlotte.

Rock och Charlotte Perrelli kanske inte låter som den mest vanliga kombon, men faktum är ju att hon har sjungit en del rock.

— Jag har varit ute med Rhapsody in rock och sjungit AC/DC med Jill Johnson, så jag har gjort en del förut. Det blev en kul kombo när jag insåg att jag var ledig och Brolle behövde en partner som kan köra en liten annan grej för att kombinera.

Precis som tidigare år kommer de att köra en cruising på förkvällen med lokala motorklubben runt hela kommunen.

— Tanken med kvällen är att det ska vara en happening hela dagen med rock, bilar, sommar och folkparken, säger Brolle

Något som också är helt klart är att ett nytt rockstipendium instiftas av Folkets Hus & Parker på initiativ av Brolle. Stipendiet som är på 25 000 kronor utses genom en klassisk tävling a la Rock-SM. Tävlingen kommer att avgöras under turnén och det är faktiskt förra årets besök i Aneby som ligger bakom att det kom igång.

— Tanken har funnits där ett tag, men förra sommaren hade vi en tävling där folk skulle skicka in sin egen version av en låt. En tjej från Jönköping, Ulrika Nero, knockade mig av stolen när hon fick uppträda på Aneby Folkets Park.

Sedan spånade Brolle och förankrade idén hos Folkets Hus & Parker. I slutändan blev det alltså en ny tävling i rock - Årets rockröst 2016.

— Om man tittar så finns det så många talanger och många kanske inte är peppade att sätta sig på tåget till "Idol" och vara med framför tv-kameror. Talanger som inget hellre vill än att bli upptäckta. Vi kommer till platsen, vi är där och de som vinner för chansen att jobba med oss, professionella musiker, inför publik. Så det är en superchans, säger Charlotte.

Juryn som väljer ut låtarna och sedan även väljer den slutgiltiga vinnaren är bland annat Brolle, Charlotte och Kee Marcello från Europe.

— Vinnaren får uppträda hos oss och sen filmas framträdandet på plats. Det är 15 vinnare och sen så utses en stor vinnare av de 15. Jag tycker att det är coolt, de som inte vinner får ändå möjligheten att komma ut med sin musik. Vi kommer att lyssna och sen förmedla det vi gillar till de vi känner i branschen, säger Brolle.

7 augusti kommer turnén till Aneby Folkets Park. För rockiga talanger i Jönköpings län gäller det att anmäla sig till tävlingen senast 15 april.