Vinteridrotternas trupper till kommande säsong håller just nu på att byggas. Basketen är inget undantag. Wetterbygden Sparks håller på att forma sin trupp. De två senaste spelarna in i laget är de två lovande 16-åriga talangerna Emma Johansson och Tilda Sjökvist.

Emma Johansson fick pröva på spel i Sparks redan förra säsongen och är med sina dryga 190 centimeter och ett mod utöver det vanliga ett stort löfte.

Tilda Sjökvist har under föregående säsong spelat i basketettan med Brahe Basket och har där gjort det väldigt bra. Båda två har dessutom blivit kallade till sommarens landslagsläger med DU 16-landslaget där målet är att ta en plats till EM-truppen. Johansson och Sjökvist kommer även att gå på Sanda Basketgymnasium.

– Med all rätt har både Emma och Tilda dragit på sig uppmärksamhet från andra verksamheter runtom i Basketsverige. Att vi nu lyckats övertyga dom om att stanna på hemmaplan vittnar om att även vi bedriver en attraktiv verksamhet här i Vätterbygden. Vi är övertygade om att med rätt sorts utbildning så går både Emma och Tilda en ljus framtid tillmötes som basketspelare. Att den nu dessutom går via Wetterbygden Sparks känns naturligtvis både spännande, inspirerande och ansvarsfullt, säger sportchefen Dennis Aulander.