Läs mer: Anställd bakom kamera i kommunhuset

Läs mer: "Hoppas den hamnat där av misstag"

Tidigare i år hittade en anställd i kommunhuset Hoven en kamera inne i damernas omklädningsrum. Polisen kunde senare spåra kameran till en man som arbetade inne i kommunhuset.

Eftersom mannen inte hade filmat med kameran så lades utredning sedan ner, det fanns ingen brottsrubricering att hänga upp gärningen på.

Annons

Kommunens personalenhet hade parallellt satt i gång en egen process gentemot mannen som sade upp sig självmant. Det innebär att han blir arbetsbefriad oh får lön tre månader framåt.

Varför fick han inte sparken?

— Det är inte bara att ge folk sparken, det finns ett regelverk kring det och det är en omfattande process att driva en uppsägning, säger Maria Idhen, förhandlingschef på Jönköpings kommun.

Hon berättar att kommunens jurister kopplades in och att kommunen även hade kontakt med SKL, Sveriges kommuner och landsting.

— Jag förstår att detta kan te sig underligt men man måste vara insatt i regelverket kring lagen om anställningsskydd, jag har förståelse för att man inte har den kunskapen. Men kan man hitta en överenskommelse på frivillig basis så är det ofta det bästa, säger Maria Idhen.

Läs mer: Kommunchef efter upptäckten: Extremt allvarligt