Teaser Sweet bildades för fyra år sedan när Marcus Damberg och Kalle Krantz spelade i ett annat band som splittrades. Han frågade sin syster Therese Damberg och Christoffer Cardell om de ville vara med. Det ville de och redan första dagen som gänget bestämde sig för att spela ihop började de skriva låtar. Sedan dess har de släppt skivorna "The First Tease" och "Hit and run". Nu har Teaser Sweet släppt sin tredje skiva "In the night".

— Det blev nog mer naturligt från början att göra egna låtar, säger Therese Damberg.

— Det var så det började och efter det började vi få förfrågningar om spelningar. Vi har aldrig aktivt sökt spelningar, om vi spelar ute eller i replokalen kvittar - vi vill bara spela. Sedan framför allt tycker vi om att göra låtar, skapa musik, säger Marcus Damberg.

Till den här skivan har gruppen tagit sig från 70-talssoundet som de tidigare hade med sig i bakgrunden för att ta sig upp mer till 80-talets ljudbild.

Annons

— Fast det är inte glamrocken på 80-talet utan mer klassisk hårdrock. Vi har fått jämförelsen att vi låter som WASP, Dokken och Rat, säger Marcus.

Texterna skrivs främst av sångerskan Therese Damberg. Musiken står gitarristen Marcus Damberg, trummisen Kalle Krantz och basisten Christoffer Cardell främst för.

— Den här skivan är det väldigt mycket som är generellt på. Låtarna är mer av en tolkningsfråga beroende på vem som lyssnar. Det finns inget bestämt i låtarna på det sättet även om det finns en tanke bakom varje låt, säger Therese.

Skivan är inspelad live under tre dagar på Hobo Rec med Ulf Blomberg som producent. Inspelningarna gjordes strax innan semestertider 2016 men det var först under hösten som slutmixningen var klar.

— Det hände inget på hela sommaren. Ulf stack på semester och vi stack på semester. Sedan tog han tag i det i början av september och så fick vi sista slutmixen av honom i slutet av november. Och då vi hörde den kände vi "det är så här den ska låta", säger Marcus.

— Vi stressade inte med mixarna, för vi ville inte släppa något för att släppa det - vi ville att det skulle bli bra också. Det var det som tog tid, att hitta det rätta ljudet, säger Therese.

Framöver väntar kanske en releasefest om allt klaffar. Annars är den enda spelningen som de vet är bokad Rock and Art Weekend på Huskvarna Folkets Park i höst. Men troligtvis blir det fler spelningar.

— Det dyker alltid upp något, säger Marcus.

Skivan "In the night" är ute nu.