Efter 0–0 i höstpremiären mot topplaget Eskilsminne har det gått trögt för TIF. Med fem omgångar kvar ligger laget sist i tabellen. Inför avgörandet görs därför en förändring i ledarstaben. Förre TIF-spelaren Ninos Töre tar över som huvudtränare för resten av säsongen.

— Vi är väldigt nöjda med Kjell och önskar honom all lycka i fortsättningen. Tyvärr har resultaten inte kommit och vi känner att vi behöver få in ny energi i gruppen inför avslutningen. Ninos känner föreningen sedan tidigare och har ett stort fotbollskunnande. Vi hoppas att det kommer innebära en nytändning bland spelarna, säger sportchefen Pierre Henriksson till Tenhults hemsida.

Ninos Töre gör sin första träning med laget under tisdagen och då börjar förberedelserna inför nyckelmatchen mot Varberg nästa måndag. Ett Varberg som ligger på platsen över nedflyttningsstrecket tre poäng före Tenhult.

— Det är tajt i botten och vinner vi rätt matcher har vi god chans att hänga kvar. Nu gör vi den här rockaden och hoppas att det ska ge effekt direkt, säger Henriksson.

Tillkommer i ledarstaben gör också Martin Ishak, som därmed gör Henrik Karlsson sällskap som assisterande tränare.