I lördags eftermiddag spelade Husqvarna FF säsongens sista match i division 1 södra. Det blev förlust i serieepilogen mot Skövde AIK på Vapenvallen. Landskrona vann serien och tog steget upp i superettan medan Mjällby slutade tvåa och får kvala till superettan mot Örgryte.

HFF blev tia i serien och hade redan säkrat ett nytt kontrakt inför slutomgången.

Edin Hamidovic gjorde HFF:s mål mot Skövde. Hamidovic gjorde hela 20 mål under säsongen, men Ljungskiles Robin Strömberg var värre och vann skytteligan på 21 gjorda mål. Det är redan klart att Edin Hamidovic spelar i Gais nästa säsong.

Annons

Under säsongen har Husqvarna FF haft problem på målvaktssidan. Laget har använt fem målvakter (David Monsalve, Marcus Harrysson, Julius Lindgren, John Håkansson och Karman Singh) men ingen har direkt övertygat.

En stabilare målvakt torde stå högt upp på HFF:s dagordning inför nästa säsong. För närvarande tränar Tenhults målvakt Fredrik Claesson med HFF. 26–årige Claesson är bördig från Visingsö och har gjort flera stabila säsonger på Kabevallen för Tenhult.

Men då Tenhult åkte ur tvåan för några veckor sedan är Fredrik Claesson möjligen ute efter en ny utmaning.

– Jag känner på det lite och har inte bestämt mig inför nästa säsong. Det är ganska tidigt än så länge och jag vet inte hur jag ska göra nästa säsong, säger Fredrik Claesson, som har med sig klubbkamraten Mikael Axelsson på Husqvarna FF:s träningar.

Mittfältaren Mikael Axelsson var ny i Tenhult den här säsongen från Tidaholms Gif och möjligen är även Axelsson på väg att röra på sig.

Är Tenhult fortfarande ett alternativ?

– Ja, självklart är Tenhult ett alternativ. Det är absolut inget som jag har strukit, säger Fredrik Claesson.