Stockholmsfirman Kendrill, som alltså bilinredningsföretaget Work System gått in som ny huvudägare i, är ett företag som hyr ut olika typer av utrustning inom rivning och håltagning, bland annat ett 15-tal demoleringsrobotar.

Redan idag delar Kendrill och Work System många kunder och förhoppningen är att skapa nya synergieffekter mellan deras respektive inriktningar.

David Nord, vd Work System, säger i ett pressmeddelande att sortimentet kommer att fortsätta att utvecklas och att investeringar redan skett i en borrvagn från Atlas/Epiroc, kompressorer, elektriska väggsågar, demoleringsrobotar och bergsprängare.

Work System har idag verksamhet på 13 orter i Sverige och utsågs nyligen till ett av Sveriges Superföretag på grund av sin ekonomiska stabilitet där både vinst och omsättning ökat de senaste fyra åren.

LÄS MER: De ska bli näst störst i länet på solceller

På bilden: Mikael Nylander, depåchef, Kurt Hammarbom, serviceansvarig, Karl-Erik Nylander, rådgivare och tidigare ägare Kendrill, Björn Edmundsson, vd Kendrill och David Nord, vd Work System.
Foto: Stefan Sonéus