Sångaren Marcus Thorell hade aviserat att han inte hade tiden som det krävdes längre och det gjorde att bandet fick söka efter en ny sångare. Efter att ha testat ett par stycken fastnade de för Lizette "Lizzy" Didriksson - en sångerska som redan fanns i vänskapskretsen.

— Marcus har annonserat ett tag att han helst vill sluta. Han har annat att göra och hinner inte med längre. Så vi har ju provat en del sångare, säger Agust Ahlberg.

— Både killar och tjejer. Det var väl egentligen så att så väl som jag kände "Lizzy" kändes det som att hon passade in i gänget. Sedan föll det helt på sången, det är ju ändå ett stort steg att gå från en manlig sångare till en kvinnlig sångare, säger Jonathan Aagaard Mortensen.

Har det gjort att ni har fått ändra om i gamla låtar?

— Vi har inte gjort om någon låt på något sätt utan de får ligga som de ligger och när det blir nytt material så anpassas det mer till ett mer bekvämt tonläge för mig, säger Lizette "Lizzy" Didriksson.

Lizette är från början från Oskarshamn men flyttade till Jönköping 2009 för att gå musik- och medieprogrammet på Kungsgymnasiet.

Annons

— Det föll sig ganska naturligt att ta plats i skolan när man skulle ställa sig på en scen. Jag försökte hela tiden trigga igång alla de andra som spelade för att det skulle bli så kul som möjligt för de som tittade. Så jag tog nog ganska mycket plats redan där, säger Lizette.

Hon har jobbat med musik en del, men främst i studion och även lite som trubadur i uppväxtstaden Oskarshamn. Faktum är att det är första gången som "Lizzy" är med i ett band.

— Jag har ju alltid velat vara med i ett metal- eller hårdrocksband, men jag har aldrig hittat något där jag tycker att alla ligger på samma nivå, säger hon och fortsätter:

— Gör jag musik ska det leda till något. Jag gör det inte som en hobby och jag har alltid varit målmedveten.

Nu väntar en konsert på hemmaplan, på Sofiehof Underjord. Men det är inte den första konserten med den nya sättningen.

— Premiärgiget var i fredags i Varberg och det gick över förväntan, det var väl mer att det äldre packet behövde skärpa till sig, säger Jonathan och skrattar.

— Det känns skitkul och ska bli spännande att se vad man för respons. Lite livrädd, men fortfarande kul. Jag är nog mer taggad för det här giget, jag har nog sett det här mer som ett premiärgig än det i Varberg. Då fick man testas, men det var ingen i publiken som man kände - i Jönköping kommer de flesta kompisarna att vara i publiken, säger Lizette.

Förband på spelningen nere på Sofiehof Underjord blir ungerska bandet Let the cigar die. Efter konserten väntar stenhårt arbete med att få fram singlar och videos med Lizette som sångare.