The Guilt bildades efter att Emma Wahlgren och Tobias Kastberg spelade tillsammans i ett punkrockband. Deras vän och trummis gick bort och bandet hamnade i limbo. Något år senare växte det nya bandet fram.

— Någonstans i förvirringen och att vi plockade upp oss själva igen tänkte Tobias och jag att vi behövde börja spela, börja göra något. Vi ville göra det så enkelt som möjligt bara för att få ut någonting och få fokus på låtarna och att spela live, berättar Emma Wahlgren.

Slutresultatet blev The Guilt - ett band som tar influenser från stökig punk och hardcore samt band och artister som exempelvis Nirvana och PJ Harvey.

— Jag sjunger och Tobias spelar gitarr. Sedan har vi med en sequencer där bas, synth och beats finns inlagda, säger Emma om sättningen.

Annons

Just nu håller duon på med att slutföra debutskivan som ska släppas i maj. Själva materialet har funnits ett tag, mycket är inspelat i replokalen. Det svåra har varit att hitta rätt personer att jobba med för att få fram ljudbilden på rätt sätt.

— Det är inte självklart när man blandar en rak och aggressiv typ av musik som punkrock med elektroniska grejer som töntiga discobeats, det är inte säkert att någon fattar vad man gör.

Några som dock har gjort det är kvällens andra band Le Prince Harry. Faktum är att en av bandmedlemmarna har mixat och mastrat hälften av The Guilts kommande släpp.

— Det var någon av våra turnébokare som parade ihop oss och så fastnade vi. De är också en duo som spelar elektropunk. De kanske är bättre instrumentalister än vad vi är, men vi dansar fan så mycket bättre.

Tillsammans är de nu ute på en turné i Sverige och ett av stoppen är som sagt på Kulturhuset och Insikten. Emma inte bara tror utan vet att det kommer att bli en energifylld kväll för de som kommer för att kolla.

— Jag vet av erfarenhet av att ha varit ute och spelat med det här bandet och Le Prince Harry tidigare att ingen kommer att bli besviken, kanske de blir besvikna på musikaliteten men inte energin och intensiteten. Det är en garanterad svettfest och idiotdisco med punkinramning.