Jimmy Thelin tog hastigt och lustigt över J-Södra våren 2014. Första säsongen förde han laget till en fjärdeplats i superettan, året efter var avancemanget till allsvenskan klart.

Förra året slutade laget tolva men i år blev det respass efter ett kval mot Trelleborg. Nu står det dock klart att tränaren Jimmy Thelin lämnar klubben.

- Jag hoppas att ni kan respektera och förstå mitt beslut. Ni som inte gör det, jag respekterar er åsikt, sa Jimmy Thelin till deltagarna på klubbens medlemsmöte.

Jimmy tog några sekunders paus innan han fortsatte:

- Jag är väldigt stolt över vad vi har åstadkommit tillsammans. Det är många känslor. Jag har mött så många människor.

Annons

Vilket hans nästa uppdrag blir vill han inte avslöja, men mycket tyder på att det blir Elfsborg som blir ny klubbadress. Dit förväntas han ta med sig assisterande tränare Miguel Beas Martinez. Även tidigare landslagsspelaren Tobias Linderoth förväntas ingå i ledarstaben.

- Mina nya arbetsgivare får gå ut med den informationen.

Var det ett tufft beslut att ta?

- Mycket tufft. Jag har varit här i åtta år och är från staden. Man har många känsloband till J-Södra, så det var ett jättetufft beslut. Men man måste ta beslut och ta avsked, så fungerar livet.

Hur mycket spelar det in att J-Södra spelar i superettan nästa år?

- Egentligen ingenting alls, det har inte med det att göra. Man kommer helt enkelt till vissa vägskäl i livet.

Jimmy skrev förra säsongen på ett kontrakt som sträcker sig över 2019, men han lämnar alltså redan i förtid.

- Jag vill tacka alla som har varit med på resan, framförallt spelarna som har gjort det här möjligt. Det har varit en fantastisk resa och jag vet hur mycket de har kämpat för att vi ska få uppleva allsvensk fotboll igen. Alla som ställer upp ideellt och har arbetat för klubben. Alla våra supportrar som är där och stöttar oss oavsett nivå.

- Men nu lämnar jag den här fantastiska klubben och önskar er alla lycka till i framtiden. Fortsätt att stötta varandra och er nya tränare så kommer det gå bra för J-Södra i framtiden, säger Jimmy Thelin.