Nio raka allsvenska matcher utan en enda trepoängare.

Så såg J-Södras dystra facit ut inför hemmamatchen mot "Bajen" under lördagen, men nu ser det ut som att vindarna kan ha vänt.

Gröntröjorna besegrade nämligen Stockholmslaget med 1-0 och den oönskade vinstfria sviten är nu bruten.

— Det är viktigt att inte låta luften gå ur nu när vi har fått något som vi jagat ett tag, säger Thelin efter slutsignalen.

Hur såg då matchen mellan J-Södra och "Bajen" ut?

— Jag tycker att Hammarby började rätt så bra de första tjugo, sen tycker jag att vi växte in i matchen. Vi fick 1-0-målet och sedan kommer deras utvisning, säger matchhjälten.

Och de två avslutande situationerna som J-Södras lagkapten nämnde var de mest matchavgörande.

Annons

I den 27:e minuten blev Robert Gojani neddragen i bortalagets straffområde och blev tilldelad en straff - något som Tommy Thelin förvaltade på bästa möjliga sätt.

— Jag försökte titta på Wiland (Hammarbys målvakt) så länge som möjligt, men han är rutinerad så han rörde sig inte så mycket. Jag kände att jag behövde trycka ner straffen hårt i hörnet, och det lyckades denna gång.

Tio minuter efter ledningsmålet utspelade sig den största snackisen efter matchen.

När bollen var på bortalagets planhalva blev J-Södras mittback Joakim Karlsson helt plötsligt liggandes strax utanför sitt straffområde och höll sig för ansiktet, stora burop från hemmapubliken utbröts och huvuddomaren sprang ut till sin kollega på sidlinjen för att höra vad som hade hänt.

Han kom sedan tillbaka in på plan och visade ett rött kort till "Bajens" Pa Dibba - och på reprisbilderna var det tydligt varför.

Hammarbys anfallare delade ut en rejäl armbåge i ansiktet på Karlsson.

När hemmalaget sedan fick spela den resterande delen av matchen med en man mer på plan var segern i ärlighetens namn ganska given.

Stockholmarna hade svårt att skapa någon farlig målchans, och när de väl gjorde det stod J-Södras målvakt Anton Cajtoft i vägen.

Gröntröjornas första seger sedan den sjunde maj var ett faktum.