Thörnberg har tidigare spelat i Troja, då på lån från HV71 säsongen 2011/12. Senast kommer forwarden från allsvenskt spel med Umeåklubben Björklöven där han spenderat de tre senaste säsongerna. Förra säsongen blev det 34 matcher och 17 poäng (10+7) och med utgående kontrakt hade han nu möjligheten att kolla över sina alternativ.

Fakta: Jesper Thörnberg

Ålder: 26

Längd: 174 cm

Vikt 80 kg

Klubbfattning: Vänster

Tidigare klubbar: HC Dalen, HV71, Troja-..

Fakta: Jesper Thörnberg

Ålder: 26

Längd: 174 cm

Vikt 80 kg

Klubbfattning: Vänster

Tidigare klubbar: HC Dalen, HV71, Troja-Ljungby, Södertälje och Björklöven.

– Jag hade lite intresse från utlandet, bland annat Tyskland och Finland, och även andra allsvenska lag. Men Troja var ett av mina förstaalternativ så det här känns jättebra.

”Blir roligare”

Annons

26-åringen har rötterna i Jönköping, ett förflutet i HV71 och en bror, Martin Thörnberg, som nyligen tagit SM-guld med klubben. Som nybliven pappa till en son på åtta månader ville Jesper Thörnberg komma närmare familjen.

– Det är många faktorer som gjorde att jag ville till Troja. Men kanske den främsta är att vi har skaffat barn och ville komma närmare hem. Nu är det smidigare för oss att få avlastning och träffa släkt och vänner. Allt blir roligare.

Hockeymässigt känns valet också rätt.

”Rivig och hårt jobbande”

– Troja gjorde det väldigt bra som tog klivet upp från ettan, det är inte lätt. Nu har de fått behålla stommen och så kommer det in några nya. Det känns väldigt spännande, säger Jesper Thörnberg.

Trojas tränare Pelle Svensson är nöjd med nyförvärvet.

– Jesper är en rivig och hårt jobbande ytterforward som jag tror kan hjälpa Troja. Han har varit på tapeten i ett par år, men han har varit tydlig med att han ville spela i hockeyallsvenskan, säger Trojatränaren, som nu lyckades ro iland nyförvärvet efter att avancemanget till nästhögsta serien var klart.

Thörnbergs kontrakt med Troja-Ljungby gäller i ett år.