Arton ekipage från Skillingaryds MK kom till start och tre av dem slutade dagen på prispallen. Vädret denna vår visade sig från sin lite kylslagna sida men för bilar och dess besättningar var det de bästa förhållandena.

Trea i den stenhårda klassen A-förare 2WD blev Christopher Zeijlon/Christofer Svensson. Innebar också en sjätteplats totalt. Publiken framför allt på specialsträcka fem jublade högt när paret kom och med en fart som innebär att de efter sträckan avancerade från fjärde till tredje plats.

Patrik Tallåker med notläsande Evelina Kurtsson tangerade sin bästa placering med en andra plats i klassen för C-förare i standard Volvobilar. Nu kan en klasseger inte vara långt borta.

Tredje pallplatsen tog Joakim och Britt-Louise Blansch. För första gången körde Joakim med noter och med sin mamma vid nothäftet blev resultatet över förväntan för att vara första gången.

Dagens mest besvikna hittar vi i Keith Wennbergs bil. För två år sedan hade han i Ljungby sin största framgång så långt när han var snabbaste Grupp E förare och även i är 2017 hade han bästa körtid men tidstillägg på en transport gjorde att segern grusades. Men Keith och kartläsande systern Jane får ta med sig den snabbaste körtiden till nästa tävling.