Lawrence Pilut gjorde under hösten stor succé i AHL där han spelade för Buffalo Sabres farmarlag Rochester Americans. På 16 matcher levererade den 23-årige backen 22 poäng och kallades efter sina stora framgångar upp till NHL för spel med Sabres.

I NHL har det hittills blivit fyra assist på tio matcher för Pilut. Den senaste passningspoängen kom under natten mot fredagen då han sköt ett skott från offensiv blålinje som Sam Reinhart styrde in. Detta i en match som Piluts Sabres vann med 4–3 hemma mot Florida Panthers.

19-årige Erik Brännström, som var lagkapten i det svenska JVM-laget, har också levererat fina AHL-siffror under sin första säsong på nordamerikansk mark. Den Vegas Golden Knights-kontrakterade stortalangen har gjort 20 poäng på 24 matcher med Chicago Wolves.

Nu är både Pilut och Brännström uttagna till AHL:s All star-match, skriver AHL på sin webbplats. Stjärneventet, som totalt kommer att pågå i två dagar 27-28 januari, går under namnet ”AHL All-Star Classic” och totalt är 48 av ligans stjärnspelare uttagna.

Övriga uttagna svenskar är den förre Skellefteåbacken Sebastian Aho och den tidigare Växjöbacken Calle Rosén.

Erik Brännström var Sveriges lagkapten i junior-VM.
Foto: JONATHAN HAYWARD
NHL
SHL