Det går bra för William Karlsson just nu.

I början av augusti skrev centern på ett nytt mångmiljonkontrakt med NHL-klubben Vegas Golden Knights.

– Sedan när man väl tjänat ihop de där 40 miljonerna om året, då kanske en miljon hit och dit inte är så viktigt, sa den förre HV-stjärnan då.

Vid sidan om isen har han även hittat en ny flickvän, Emily Ferguson, som är född och uppväxt i Vegas och har medverkat i realityserien The Bachelor.

När Sportbladet fick följa med paret för att se den allsvenska fotbollsmatchen mellan AIK och Trelleborg på Friends arena berättade Karlsson att Fergusons intåg i hans liv har gjort honom lugnare.

"Vet vilken bransch jag befinner mig i"

– Man har ju lugnat ner sig efter att jag träffat henne. Med utelivet, framför allt. Jag känner inget behov att gå ut längre, det är skönt att sitta hemma och umgås med Emily. Det är bra att ha en flickvän i Vegas, så man inte sticker ut på äventyr hela tiden, säger 25-åringen till Sportbladet och berättar hur det är att bo i Vegas:

Annons

– Det är bra, men jag är sällan på The Strip. Det blir mest att chilla hemma. Jag trivs väldigt bra.

På frågan vad hans nya jättekontrakt har gjort för honom svarar Karlsson följande:

– Jag köpte en lägenhet i Stockholm och det är jag glad över att jag hade möjlighet att göra. Det förändrar ju livet på så sätt att jag inte behöver bo hemma hos föräldrarna. Sedan behöver jag kanske inte titta en extra gång på vad saker kostar. I framtiden får jag börja investera. Ett hus i Vegas i framtiden, kanske. Om allt faller på plats. Förhoppningsvis spelar jag i Vegas fram till jag lägger av. Men jag vet samtidigt vilken bransch jag befinner mig i.

Relaterat: Lista: Spelade i HV71 – nu tillhör de världens bästa liga
Relaterat: Tidigare HV71-stjärnan har sexdubblat sin lön: "En miljon hit och dit är inte så viktigt"
NHL