Jonathan Tamimi lämnade J-Södra efter degraderingen från allsvenskan. Säsongerna 16-17 hade han mest fått agera inhoppare eller vikarie när någon annan var skadad eller avstängd.

Inför årets säsong skrev han på ett 1+1-kontrakt med allsvenska Gif Sundsvall. Där blev det succé, både för Tamimi och klubben.

– Jag har försökt göra mitt bästa och allt jag kan för att bidra till laget. För att få ut det bästa av sig själv krävs det självklart duktiga människor och bra människor runtomkring som pushar och trycker på så att man får ut det bästa av sig själv. Så jag har många att tack för det här året. Jag har mått bra runtomkring planen, och det är A och O för att lyckas den. Jag värdesätter det högt. Det borde fler göra. Det hänger ihop, säger han i en intervju till Sundsvalls Tidning.

Högerbacken Tamimi som alltså inte ansågs platsa i ett lag som åkte ur allsvenskan gjorde succé i sin nya klubb. Han startade samtliga 30 matcher under 2018 för sitt nya lag. Bara en match blev han utbytt. Poängfacit blev ett mål och sju assist. Efter säsongen valde han att avbryta klausulen med Sundsvall. Vad som händer nu är oklart, Tamimi har lagt det på sin agent Thomas Andersson.

– Jag har sagt till Thomas att inget är intressant om det inte är 110 procent. Jag vill inte tänka på det om det inte är konkret. Det finns intresse, det har jag fått veta. Men jag tar inte ställning om det inte finns något konkret. Det finns en dialog med Sundsvall och det är självklart ett alternativ, säger Tamimi.

Annons