På tisdagen meddelade Allianspartierna (Kristdemokraterna, Centerpartiet, Moderaterna och Liberalerna) att man inte längre ser Jordbron som en aktuell plats för ett arenabygge.

I stället är det nu två andra spår som gäller för Alliansen, antingen en ny arena på Råslätt, eller en vidareutveckling av Stadsparksvallen.

För Jönköpings Södra innebär tisdagens besked att ytterligare frågetecken uppstår. Den 1 december går klubbens dispens för allsvenskt spel på Stadsparksvallen ut.

Inför en ny dispensansökan träffade klubbens ordförande Mats Tidstrand och den avgående klubbchefen Kjell Lundgren på onsdagsmorgonen representanter från samtliga partier i ledningsutskottet.

Annons

— Det blev en repetition av det vi hörde Alliansen framföra på tisdagen. Det framkom inget nytt, och det hade vi väl inte förväntat oss heller.

– Det som vi naturligtvis framförde på mötet var förutsättningarna vi nu har med dispensen som går ut, och regelverket som råder kring det, säger Mats Tidstrand till JP-sporten.

Tidstrand fortsätter:

— Det som framfördes av Alliansen i går ger inte en självklar dispens. Det var i stället en beställning av ytterligare utredning av möjliga platser.

Hur oroliga är ni i J-Södra?

— Det som saknas nu är ett finansieringsbeslut, och det finns inget. Det är klart att vi är oroliga.

Känner ni er låsta just nu?

— Lite, måste man nog säga. Man kan diskutera prisnivåer, på Jordbron till exempel skulle det bli en väldig massa pengar. Men det är inte den stora "issuen” för oss. Problematiken är att det inte finns något beslut över huvud taget.

När måste ni vara inne med en ny dispensansökan till Fotbollförbundet?

— Jobbet med att söka ny dispens börjar så snart som möjligt. Tidsfaktorn är den att ärendet måste ha behandlats innan nästa säsong startat, säger Mats Tidstrand.