När Alliansens politiker presenterade sina nya arenaförslag var det första gången J-Södras ordförande Mats Tidstrand hörde förslagen.

— Min spontana reaktion är ju att vi har en dispens som går ut den 1 december, det har vi att förhålla oss till. Vår grundförväntan är att något beslut ska komma som gör att vi kan förnya den dispensen. Vi måste hålla oss till det regelverket som är uppsatt av förbundet. Vad som saknas just nu är ett finansieringsbeslut. Vi vet effekterna om vi inte får en dispens, säger Tidstrand.

Under onsdagen kommer Alliansens företrädare träffa J-Södras dito på ett möte.

Annons

— Vi tar med oss väldigt många frågor. Efter den här presskonferensen finns det fler frågor än svar.

Vad säger du om dagens besked om att utreda två arenaförslag?

— Jag noterade att det fanns rätt många uttalanden från politikerna som lät: Hoppas, tror, det löser sig nog. Från klubbens perspektiv har vi inte råd med den bedömningen av dispensen. Dagens besked gav inga besked om det väsentliga. Det känns som att vi börjar om igen.

Känns det hopplöst?

— Nej, jag är ganska ny i det här. Det vore konstigt att säga att jag skulle vara trött på det. Men jag förstår de personerna som kanske känner en viss uppgivenhet.

J-Södra har en kontinuerlig kontakt med Fotbollförbundet för att ge den senaste inputen i arenafrågan. Känslan hur förbundet kommer att ta det här beskedet från Jönköpings allianspolitiker vill inte Tidstrand spekulera i.

— Nej, vi utgår från det regelverk som finns och det som saknas utifrån att vi ska få en förnyad dispens. Under presskonferensen poängterades det väldigt noga att politikerna har en massa regler som de måste följa, jag kan säga att så ser det ut på vår sida också, säger Tidstrand.