Juniorkronorna nådde inte hela vägen och blev snuvade på medalj i JVM. I bronsmatchen föll laget mot Ryssland, efter att i semifinalen blivit utslaget av Kanada.

— Det kändes inte riktigt som vi var där när det väl gällde. Men det är något som vi får jobba på tills nästa år och det är en liten tröst att man har ett JVM kvar, säger Lias Andersson.

Finns det en besvikelse över hur det gick?

— Jo, men det är klart att det gör. Tråkigt slut också i sudden mot Ryssland. Men någonstans kan jag känna att Kanada var välförtjänta av segern mot oss i semifinalen.

Laget hade mer att ge, menar centern.

— Ärligt talat så känner jag inte att vi riktigt hade den där toppmatchen, och det var väl det som många sa att vi saknade. Vi stod för flera dominerande insatser men det känns ändå som att det fanns lite mer att krama ut.

För Lias Andersson blev det tre mål under turneringen.

— Jag spelade ändå helt okej. Det var första JVM-turneringen, mycket är nytt, men jag tycker ändå att det var en godkänd insats. Samtidigt finns det mer att hämta.

Lias gjorde sin första träning med HV71 på onsdagen efter några dagars ledighet. Den lediga tiden spenderades hemma i Göteborg.

— Jag har varit lite sliten, det har varit tre intensiva veckor. Så nu har man fått vila upp sig lite, fått äta morsans mat - då är man fit for fight igen.

Men en förkylning har satt käppar i hjulet för återhämtningen. Stortalangen skulle egentligen ha börjat träna med laget redan på tisdagen men stod över.

Hur är formen?

— Jag vette fasen alltså. Det var längesedan jag var på is, en vecka sedan ungefär. Så det är lite dåligt flås än så länge, men snart är man inne i det igen.

Motivationen är det inget fel på i alla fall. En missad JVM-medalj ska kompenseras med något annat.

Finns det en revanschlusta nu när man kommer hem och drar på sig HV-tröjan igen?

— Ja, så är det ju. Nu är det bara en sak som gäller, det är den där bucklan som ska lyftas. Det jobbar vi stenhårt för varje dag.

Är du redo för spel mot Rögle på fredag?

— Vi får se lite. Jag har varit krasslig och inte varit på is på länge, så vi får se hur det blir. Det är inte självklart.