I kvalet på ett halt och ganska svårbemästrat underlag noterades Edberg för den nästa snabbaste tiden, 0.3 sekunder efter ledaren.

Första racet började illa för HMK-föraren som krokade i en av konkurrenterna och hamnade långt efter täten på första varvet. Men sedan startade han upphämtningen, passerade åkare efter åkare tills han med fem varv kvar tog sig upp i ledning. Avancemanget genom fältet hade tagit på krafterna men Edberg lyckades hålla ledningen ända in i mål.

I andra racet fick han åter igen en olycklig start och hamnade på efterkälken. Edberg hade det fortsatt lite motigt men kämpade på, tog sig upp på tredje plats, hittade farten och fick det att flyta på väldigt bra. Det räckte dock inte längre än till en andra plats trots att han avslutade starkt med tävlingens snabbaste varv och tog in nästan alla de 20 sekunder han låg bakom.

En första- och en andraplats i första deltävlingen innebär att Tim Edberg leder totalt. Nästa uppdrag för HMK-föraren blir EMX250 i Frankrike kommande helg.