– Vi har en kille som går på vår bildskola, han är duktig på graffiti och kommer finnas på plats och måla graffiti på ett plank, jag tror säkert att man får testa om man vill, säger rektorn på Mullsjö folkhögskola, Tell-Inge Leandersson.

Förutom graffiti bjuds man på möjligheten att titta på andra alster som deltagarna har gjort under året. Om man är intresserad av att börja på folkhögskolan är deras öppet hus den 16 mars klockan 10-13 ett bra tillfälle att träffa lärarna och fråga mer om utbildningen. Även studenterna kommer att finnas på plats och svara på frågor om utbildningen, vad det givit dem att studera där och om hur det är att bo på folkhögskolan.

Tell-Inge Leandersson berättar att det finns två syften med att ha öppet hus:

– Dels får nuvarande deltagare visa vad de sysslat med. Dels får de som är intresserade av våra utbildningar komma och titta.

Skolans öppet hus är en årlig tradition och det brukar komma mycket folk, även om det kan vara ganska väderberoende hur många som kommer.

– Är det fint väder så är det färre som kommer, men samtidigt så kommer det inte så många om det är för dåligt väder heller, berättar Tell-Inge Leandersson.

Studievägledare kommer också att finnas på plats och svara på frågor om bland annat CSN för den som funderar på praktiska frågor kring att studera.

Både huvudbyggnaden och övriga byggnader med ateljéer och internat kommer att vara öppna under dagen. Eleverna kommer att finnas i sina ateljéer och jobba med olika saker som de lärt sig.

Annons

Under dagen kommer det också att bjudas på fyra korta miniföreläsningar som är cirka 15 minuter långa. Småbrukarlinjen kommer att prata om självhushållning och Allmogegården de driver i Skärsta. Mats Eriksson, som är lärare på allmän linje, kommer att prata om "Internet - är det säkert?" De andra föreläsningarna handlar om konst och heter "skaparglädje" samt naturvetenskap och heter "Alla har rätt till rent vatten och en toalett."

– Vi hoppas på en trevlig dag, de flesta av våra nuvarande deltager kommer att vara där. Det är en bra möjlighet att se vad vi bjuder på och vad en folkhögskola är, säger Tell-Inge Leandersson.

Det kommer också att bjudas på såväl fika som musikunderhållning från lärare och elever.