Det märks att det är ett samövat team som jobbar. Mycket skratt och skoj, samtidigt som jobbet hela tiden går framåt. Flera av dem är klädda i scenkläder, däribland Mats Sandberg, eller ”Ester” som han heter i revyn. Men när det filmas är han snabbt framme för att hjälpa till.

Oavsett om det nu behövs en sladdhållare eller inte.

”Ludran” ute efter ett nummer

I den scen som var aktuell när vi hälsade på sitter Michael Svanström, ungkarlen ”Ludran”, på utedasset med byxorna runt fotknölarna och letar i en gammal telefonkatalog. Det är en av inledningens nyckelscener. Och utan att berätta för mycket om vad som ska hända kan vi avslöja att han är på jakt efter en tjej som han träffade på 80-talet. Men en av siffrorna i Gittans nummer har blivit fel…

Handlingen till såväl revy som film har i vanlig ordning skrivits av mångsysslaren Christer Malmborg.

– Det är någonting man får ägna sig åt när barnen har somnat. Men i år har det varit extra svårt i och med att det har varit så varmt på kvällarna, berättar han.

Tog en fika på Ritz

Det är självklart även många andra, som koreograf, scenarbetare och kostymörer som har tunga roller i arbetet runt föreställningen. I det sammanhanget kan vi berätta att den aktuella filmen klipps av Erwin Lever.

Michael Svanström och Mats Sandberg glider in på Ritz i Vaggeryd.
Foto: Lennart Karlsson

Efter att ha startat filmandet inne på Ica Supermarket i Vaggeryd klockan 06.00, tog regissören och alla filmstjärnorna en stunds paus vid niotiden för att ta en fika på Ritz.

Annons

Gissa om stammisarna tittade!