1. Minnesstund för Emmy Andersson

I oktober avled simmhopperskan Emmy Andersson från Jönköping. På kvällen den 5 oktober var ett en minnesstund för Emmy i hopphallen på Rosenlundsbadet. 2010 berättade Emmy själv om sin sjukdom i Jönköpings-Posten i samband med att hon blev Jönköpings–Postens damjuniorstipendiat. När hon fick utmärkelsen var hon 15 år och det enda hon då önskade var att bli frisk.

2. Fölungen Tindra hittad död

Den lilla fölungen Tindra, bara en vecka gammal, hittades livlös i hagen. Fölungen var så skadad att hon avlivades senare av en veterinär. Djurskötarna misstänkte att Tindra misshandlats till döds. Men obduktionsrapporten från Statens veterinärmedicinska anstalt slog senare fast att det inte är säkert att några yttre skador har lett till Tindras död.

3 JPTV:s lajvsändning från demonstrationerna 1 maj

Det nynazistiska Svenskarnas parti arrangerade demonstration 1 maj i Jönköping och möttes av massiva motdemonstrationer. Kyrkklockorna i stan ringde till varning. Motdemonstranter som sjöng psalmer greps och dömdes senare efter att ha vägrat att flytta sig från gatan.

4. Jag är den som inte skrattar åt kinesen

Företaget Betonghåltagarna uppmärksammandes för sin logotyp som föreställer ett ansikte med kinesiska drag. Hallpressens reporter Patrik Chi, som har en kinesisk pappa född i Turkiet och en mamma från Göteborg, skrev en krönika som fick stor spridning. Betonghåltagarna bytte senare logga, vilken Chi och många andra tyckte inte förändrade så mycket i sak.

5. Stefan finns hos mig hela tiden

Annons

Anita Liv, HV-målvakten Stefan Livs mamma, berättade i Jönköpings-Posten i oktober om sorgen efter sin älskade son. Stefan Liv omkom i en flygolycka i Ryssland 2011.

6. Han får inte ens ut full lön

Den 6 maj mötte JP Johan Kullgren som har kört lastbil sedan många år tillbaka och driver egen åkerifirma. Han uppskattar sitt jobb men konkurrensen utifrån med billigare arbetskraft gör att han måste avveckla delar av firman.

7. Familjens sorg efter avlidne Kenny

Vid tretiden en natt i början av juli omkom 18-årige Kenny Krantz vid en tragisk olycka på resecentrum i Falköping. Enligt polisen hade han av oklar anledning klättrat upp på ett godståg och fått ström i sig.

- Han var så extremt kärleksfull, berättade Kennys mamma Lisa Krantz från Huskvarna.

8 Klas Ingesson dog inatt

I slutet av oktober dog fotbollslegenden Klas Ingesson. Han blev 46 år. Klas Ingesson dog i sitt hem i Ödeshög. Senast tränade han Elfsborg i Allsvenskan, men slutade på grund av sin sjukdom.

9. De spelar en match för Tedman

I början av januari spelade Jönköping bandy en match där intäkterna från matchen oavkortat gick till ledaren Kalle Tedman och hans familj, i deras kamp mot hustruns cancer.

10. Mirakelpastorns krav: Ni ska ge mig 10 000 kr var

I början av juni var mirakelpastorn Jens Garnfeldt i Jönköping. Med sig hade han ett budskap från Gud. Herren hade talat direkt till honom och sagt att det finns tio Jönköpingsbor som kan ge 10 000 kronor - till Jens Garnfeldt. Frilansskribenten Andreas Söderlund besökte mötet.