På fredagsmorgonen skriver Acko Ankarberg Johansson på sin Facebook och Twitter att hon tisdagen efter valet drabbades av en stroke.

"Jag vaknade med kraftig yrsel och illamående som lite senare, på SÖS akutmottagning, visade sig vara en stroke. Efter en veckas sjukhusvistelse är jag åter hemma i Huskvarna och kommer vara sjukskriven ett tag framöver", skriver hon.

Hon fortsätter:

"Jag mår ganska bra efter omständigheterna. Oturligt att drabbas av detta men en fantastisk tur med snabbt omhändertagande och god vård hela vägen. Tack SÖS och Ryhov för bästa omvårdnad!"

Acko Ankarberg Johansson bor i Huskvarna och har under många år varit aktiv i lokalpolitiken i kommunen. Mellan 2006 och 2010 var hon kommunstyrelsens ordförande i Jönköping. I valet för knappt två veckor sedan valdes hon in i riksdagen.

"Jag kommer inte vara med när riksmötet öppnar på måndag i riksdagen. Mattias Ingeson kommer att vara ersättare för mig under den tid jag är sjukskriven. Vila och rehabilitering är mitt fokus den närmaste tiden. Sen ses vi igen!", skriver hon på sina sociala medier.