Runt 17-tiden i lördags kväll rasade en läktare under de årliga tornerspelen på Visingsö. Enligt räddningstjänsten fördes tre män och en kvinna till sjukhus. Skadorna är främst klämskador och benbrott enligt polisen.

Enligt uppgifter från sjukhuset på söndagen fördes fyra personer med ambulans till Länssjukhuset Ryhov.

”En kvinna och två män är måttligt skadade, och en man är lindrigt skadad. Alla fyra kunde gå hem efter behandling”, skriver man i pressinformation från akutmottagningen.

Annons

— Vi är bedrövade och bestörta så klart. Det är väldigt tråkigt det som hänt. Idag kör vi programmet som planerat, säger arrangören Viktor Claesson och berättar att arrangörerna gjort allt för att något liknande inte ska kunna hända igen.

Den provisoriska läktaren hade satts upp inför tornerspelen och ett 50-tal personer ska ha suttit på den när halva delen rasade.

— Vi har plockat bort alla läktare nu. Vi vet i nuläget inte vad som har hänt och vi får vänta och se vad polisen kommer fram till, säger Viktor Claesson.

Polisen har inlett en förundersökning gällande vållande till annans kroppsskada. Detta för att brott inte kan uteslutas i nuläget, enligt polisens hemsida.

Enligt arrangören Viktor Claesson hade tornerspelen på Visingsö mellan 2 000 och 2 500 besökare under lördagen.

Maria Eklind arbetar ideellt för Visingsö Tornerspel och blev ögonvittne till händelsen:

— Det var ingen panik, publiken var sansad och arrangörerna agerade klokt.