Jönköpings-Posten

Annons

Trafikverket byter ut gatubrunnar efter översvämning

Trafikverket byter ut gatubrunnar efter översvämning

I maj drabbades Mullsjö av omfattande översvämningar när ett kraftigt regnoväder drog in över kommunen. Gatubrunnar på Järnvägsgatan kollapsade av vattenmängden. Skyfallet blev droppen för både kommunen och Trafikverket - nu byts gatubrunnarna ut.

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

Annons

Nu ska den akut giftiga jorden bort

Kommunen har nu inlett en sanering av den kraftigt förorenade jorden vid en ladugård i Ebbarp, söder om Habo. Mätningar har visat att cyanidhalten i jorden är mer än 1000 gånger högre än riktvärdet.
– Vi har även hittat förorenad jord en bit in på jordbruksmarken här, säger Ingemar Bergbom, som är miljöinspektör för Habo och Mullsjö kommun.

Knepigt att få ta med djur i färdtjänst

Förslaget om att få ta med sällskapsdjur i färdtjänsten verkar vara knepigt att lösa. Efter utredning framställs problemen för chaufförerna som långt fler än fördelarna för resenärerna. Men ännu en utredning kanske kan göra det möjligt.

Sveriges största konferens för jämställdhet till Jönköping – räknar med tusen deltagare

I början av februari nästa år står Jönköping som värd för Forum Jämställdhet, Sveriges största jämställdhetskonferens där bland annat Jönköpingsbördiga Dona Hariri och Sveriges jämställdhetsminister Åsa Lindhagen medverkar.
JP har listat tre höjdpunkter i programmet och de fem bästa tipsen för de företag och organisationer som vill lyckas med sitt jämställdhetsarbete.

Hurula låter miserabel och arg – tack och lov för det

I februari blev han prisad för årets rock på Grammisgalan.
Punkpopikonen Robert Hurula har blivit rosad i stort sett över hela riket. Ja, jag kan inte erinra mig om att ha sett något ris kring Hurula, förutom att det kan vara väl korta liveset.

Alldeles, alldeles underbart med Bob Hund

Bob Hund har varit ett av Sveriges bästa liveband sedan mitten av 90-talet. Med charm, energi, träffsäkra texter och ren galenskap har de underhållit oss år efter år.

Polis larmades till Råslätt – en person gripen

Polis larmades till Råslätts centrum natten mot söndagen. På plats kunde en man i 25-årsåldern grips misstänkt för misshandel och ringa narkotikabrott.

"Jag är värd ett liv i lyx"

Mordförsök i centrala Gislaved – en person anhållen i sin frånvaro

En person har anhållits i sin frånvaro efter det grova våldsbrottet i Gislaved natten mot söndagen.
En person vårdas på sjukhus med allvarliga skador – och polisen har inlett en förundersökning om mordförsök.
Artikel 2 av 9
Nu ska den akut giftiga jorden bort
Tillbaka till startsidan