Vet du mer?
Tipsa

Räddningstjänsten larmades om branden vid 04-tiden natten mellan lördag och söndag. Torpet ligger avsides på landet norr om Vrigstad, nära kommungränsen mellan Sävsjö och Vaggeryd.

— De tre personerna i huset låg och sov när branden började, säger Erik Linnå, insatsledare på Höglandets räddningstjänstförbund.

Annons

Vid framkomst kunde de konstatera att det rörde sig om en fullt utvecklad brand och att huset inte gick att rädda. Räddningsstyrkor från Stockaryd, Sävsjö och Skillingaryd har under söndagsmorgonen arbetat vid torpet och vid 06.30-tiden var branden släckt.

— Det finns inga närliggande hus som branden hade kunnat sprida sig till. Däremot hade branden kunnat sprida sig till den närliggande skogen, men som tur är har det regnat i natt och det är väldigt blött i marken, säger Erik Linnå.

Det var på söndagsmorgonen oklart hur branden hade startat. Under söndagen kommer räddningstjänsten att ha en styrka på plats vid det eldhärjade torpet för att kontrollera att elden inte flammar upp på nytt.

— Det kan ryka länge eftersom det är en gammal träbyggnad, säger Erik Linnå.

Torpet har den senaste tiden inte varit en permanent bostad. Torpet var när branden inträffade en inspelningsplats för TV4-serien "Farmen."