På onsdagseftermiddagen meddelade HV att huvudtränaren "Lillis" Lundh har skrivit på ett nytt ettårskontrakt. Den assisterande tränaren Jonas Holmströms nya kontrakt gäller i två år framöver. De kommer bilda ledarstab tillsammans med redan kontrakterade Nicklas Rahm och William Rahm.

– ”Lillis” hockeykunskaper är ovärderliga och den vinnarmentaliteten och de erfarenheterna han har är viktiga för oss. Jonas kom in med nya ögon och nya tankar i höstas och är väldigt skicklig med detaljer och individuell utveckling, säger sportchefen Johan Hult i ett pressmeddelande.

För JP-sporten utvecklar Hult:

– Det känns otroligt skönt att hela staben är klar, säger Hult.

Men visst är det tidigt?

– Vi ska in i slutspel här så det är skönt att ha det klart i det här läget, innan vi går in i absoluta slutskedet. Så jag tycker inte att det är jättetidigt faktiskt.

Hur skulle du beskriva ledarstaben?

– Jag tycker det är ett bra team med olika kompetenser. "Lillis" är kommunikativ och direkt, han jobbar otroligt bra med gruppen. Jonas har precis kommit in och jobbat mer direkt med spelarna. Nicklas vet vi sen tidigare vilken skicklig tränare det är och William fortsätter med målvakterna. Vi vill se dem fortsätta jobba tillsammans, de har en bra struktur.

Annons

– Och de är väl medvetna om de saker som de vill utveckla, säger Johan Hult.

"Lillis" är nöjd med att få fortsätta i SHL-klubben.

– Jag är hedrad över förtroendet och det ska bli roligt att fortsätta i klubben som jag trivs väldigt bra i. Nu ska vi göra allt för att det ska bli en riktigt bra vår.

Stephan ”Lillis” Lundh har tre SM-guld på meritlistan, ett som huvudtränare och två som assisterande tränare. 59-åringen från Stockholm har tidigare tränat Djurgården, Malmö, Frölunda och Pantern. Han har även hunnit med tre säsonger i ungerska Dunaújváros.

Assisterande tränaren Jonas Holmström flyttades upp från J20-laget under årets säsong. Han har tidigare tränat Tranås AIF i division 1.

Relaterat: HV-stjärnan efter missade topplatsen: "Vi måste hitta högre lägstanivå"
Relaterat: Ljungquist: Ett stort misslyckande för HV
Relaterat: HV71:s ordförande byggde om efter raset
SHL