— Det känns givetvis jättesurt. Trots att vi gör en bra match så blir det en tung hemresa, säger Conny Steenberg, tränare i Fagerhult Habo direkt efter förlusten.

Det tog mindre än två minuter innan Fagerhult Habos Oskar Malmgren öppnade målskyttet i matchen. Men Höllviken lyckades vända innan första perioden var slutspelad.

I den andra perioden stod Fagerhult Habos Joel Dagman och Simon Hultman för varsitt mål. Hemmalaget ledde dock med 5–3 inför den sista perioden. Trots underläget var tränare Steenberg nöjd med att spelarna följde matchplanen.

Annons

— Vi spelar annorlunda idag med tanke på motståndet. Vi går lite mer på kontringar, spelar mer kontrollerat och har tålamod. Spelarna sköter matchplanen, säger Conny Steenberg.

Tobias Haraldsson klev så småningom fram för bortalaget och kvitterade till 5–5. Därefter stod matchen och vägde.

— Jag hade en god känsla i det skedet av matchen. De hade mest boll, men det var vi som hade de farligaste chanserna. Vi gick definitivt för tre poäng.

Det var dock Höllviken som kammade hem de tre poängen. Med tre minuter kvar lyckades Höllviken skjuta in 6–5, som också blev segermålet. Trots att det blev förlust för Fagerhult Habo var inte Conny Steenberg helt missnöjd.

— Självklart är det poängen man spelar om. Men idag spelar vi med en skadedrabbad trupp mot ett av seriens bästa lag på bortaplan. Och trots förutsättningarna står vi för en kanoninsats och är dessutom oerhört nära poäng.