J-Södra, Husqvarna FF och Råslätts SK är i farten under onsdagskvällen när andra omgången av Svenska Cupen ska avgöras.

J-Södra åker till Skåne för möte med Torns IF, mittenlag i söderettan.

Men Södra åker utan Sebastian Crona, Jakob Orlov och Joakim Karlsson som lämnas utanför matchtruppen.

Jönköpingslaget har haft en stark formkurva senast tiden och ligger i en lovande position i toppen inför slutspurten av superettan. Tränaren Andreas Brännström gillar Svenska Cupen, men erkänner också att seriespelet kommer i första hand.

– Cupen är viktig, den skapar ett tidigt fotbollsintresse. Det bryter av försäsongen och man får ofta väldigt, väldigt bra matcher. Däremot är den inte prioriterad före serien, så kan man säga, säger han i en intervju på klubbens hemsida.

Konkurrenter ifjol

Till Vapenvallen kommer superettans serieledare Mjällby AIF på besök. Och de var ju inte så länge sedan de var där senast. Husqvarna FF och Mjällby möttes ju i seriespel förra säsongen.

När lagen går in på Vapenvallens gräs på onsdagskvällen finns det, enkelt räknat, 32 lag mellan dem i det svenska tabellsystemet. Mjällby leder superettan medan HFF är tvåa i sin division 2-serie.

Kan RSK skrälla ?

Råslätts SK skrällde redan i första omgången av cupen när de besegrade division 1-laget Skövde AIK med 2–0. Nu väntar en ännu större uppgift.

Annons

Göteborgslaget Gais kommer till Råslätts IP för ett möte mellan två formsvaga lag. Gais har det tufft i årets superetta och ligger just nu under det negativa kvalstrecket.

Men Råslätt har det ännu tyngre. Laget är näst sist i division 2 med jobbiga sex poäng upp till kvalplatsen.

Vinnaren i omgång två går vidare till Svenska Cupens gruppspel.

Relaterat: Åberg nära att fixa en skrällpoäng i hemmadebuten
Relaterat: Nyförvärvet tvåmålsskytt i drömdebuten när HFF vann
Relaterat: Sjöblom: Jag har räknat lite på hur J-Södra tar sig till allsvenskan