I ett uttalande efter årsmötet i lördags reagerar Vaggeryds kristna socialdemokrater på den av 5-klövern (M+C+KD+L+MP) beslutade besparingen i socialens nattorganisation. Den innebär bland annat en minskning med 1–2 tjänster.

Relaterat: Protester mot neddragning till ensamjobb i nattpatrullen
Relaterat: ”Vården av samhällets svagaste på väg att försämras”

När frågan togs upp under fullmäktiges allmänpolitiska debatt i februari kom den att dominera i replikskiftena. Då tycktes det som om såväl C som SD också var emot besparingen. Men, menar Socialdemokrater för tro och solidaritet, de var inte beredda att stödja S-yrkandet om att stoppa besparingen när frågan senare var uppe i socialnämnden.

Relaterat: Nattpatrullen stal den allmänpolitiska debatten

Vid voteringen i socialnämnden ställde sig Centerpartiet bakom sina kollegor i majoritetsstyret, medan Sverigedemokraterna lade ner sin röst. Centerpartiet var inte emot besparingen i sig, men har haft åsikter om genomförandet. SD hade ett eget förslag i frågan och ville inte ställa sig bakom S-förslaget.

”Trots att flera av allianspartierna i valrörelsen ropade på mer personal i vården, så har allianspartierna i Vaggeryds kommun glömt vad de själva lovade”, skriver den troende S-gruppen.

Vid årsmötet omvaldes Anna-Karin Slunge som ordförande, medan Seth Andersson valdes in. Övriga i styrelsen är Torbjörn Gunnarsson, Thomas Strand, Tuula Ingner, Claes Johansson, Robert Alkemark, Inger Fröding och Kenneth Åberg.

Robert Alkemark valdes nyligen till ordförande i organisationens distriktsstyrelse.

Annons

Relaterat: Klubbyte hos distriktets kristna socialdemokrater