Troja ligger sist i Hockeyallsvenskan. Nu står det klart att klubben sparkar huvudtränaren Gunnar Leidborg efter 35 omgångar.

– Det är inte så mycket att tänka på, det är en del av jobbet, inser Gunnar Leidborg och fortsätter:

– För varje match man inte vinner så ökar risken att just det här sker.

När Smålänningen når honom är han redan på väg hem upp till Hallsberg.

Annons

– Jag åker hem till min fru vars mamma ligger sjuk. Så jag är hellre där uppe och stödjer henne än att gå runt här nere.

• Tror du att Troja klarar sig kvar?

– Ja det tror jag, de har fortfarande chansen. Lagen ovanför har börjat vinna och Trojas situation kan inte bli sämre. Men om ett annat lag börjar förlora ändras läget snabbt, avslutar Gunnar Leidborg.

Troja skriver så här på sin hemsida om beslutet:

Vi har kommit fram till att göra en förändring i A-truppen. Paul Thompson ersätter från och med i dag Gunnar Leidborg som huvudansvarig coach.

Vi har haft en jobbig period resultatmässigt med många uddamålsförluster. Vårt syfte med förändringen är att få in mer energi i gruppen och successivt förbättra de kvaliteter som krävs för att vinna fler matcher än vad som blivit hittills. Vi har gjort många bra prestationer spelmässigt men det är tabelläget som talar. I beslutet som tagits har styrelse, sportchef och spelarråd varit eniga och Gunnar är arbetsbefriad från och med idag.