Läs mer: SD bjöd in våldsdömd nazist till EU-parlamentet

Läs mer: Winberg frånsäger sig ansvar | Får intern kritik

Läs mer: Winberg naziststämplad i Israel

Europaparlamentariker Kristina Winberg (SD) är i Israel som deltagare på Jerusalem Leaders Summit, en pro-israelisk konservativ konferens.

Under tisdagen berättade hon för Jönköpings-Posten att hon nekats tillträde till ett ministermöte. Enligt Kristina Winberg var det "Margot Wallströms pro-palestinska agenda" som drabbade henne.

— Varför jag inte fick vara med under mötet med en av Israels ministrar var så som jag förstod det Margit Wallströms uttalande och agerande gentemot Israel, skrev hon då.

Under onsdagen nekades hon tillträde till ytterligare ett ministermöte och i samband med det gjorde det israeliska utrikesdepartementet ett uttalande.

— Den svenska deltagaren är medlem av ett högerextremt och ultranationalistiskt parti med neo-Nazistiska tendenser, sa Emmanuel Nahshon, talesperson för utrikesdepartementet.

Skapar rubriker

I och med att Kristina Winberg nekades tillträde till mötet valde resten av delegationen att inte heller delta vilket skapar rubriker i Israel eftersom Becky Norton Dunlop därmed ställde in sina möten med den israeliska regeringens representanter.

Annons

Becky Norton Dunlop, som ingår Donald Trumps övergångsteam går nu ut och försvarar Kristina Winberg i en intervju med Jerusalem Post.

— Hela delegationen har kommit till Israel och deltar i seminarier eftersom de är pro-Israel och vill visa sitt stöd för Israel.

Vidare säger Becky Norton Dunlop att Sverigedemokraterna kanske har en historia, men att den historien tillhör det förflutna och den inte har något med det nuvarande ledarskapet i partiet att göra.

— Jimmie Åkesson har tvättat partiet från dess mer radikala element, säger hon och fortsätter med att förklara att Kristina Winberg är pro-Israel.

— Vi är här för att bygga stöd för Israel och Israel behöver allierade. Jag vet inte hur det Israeliska utrikesdepartementet gör för att kontrollera sånt här, men Kristina Winberg är stark supporter för Israel i EU och i Sverige.

I tisdags kunde Jönköpings-Posten avslöja att en våldsdömd nazist är medlem i Sverigedemokraterna. I maj följde han med på en resa till Bryssel där han åt middag med Kristina Winberg och diskuterade europapolitik med henne och de övriga partimedlemmarna.

Kristina Winberg förnekar att hon hade någon kännedom om mannens kopplingar till vit makt-miljön. Något som ifrågasätts av källor inom partiet.

— Självklart känner Winberg till 26-åringen, de tillhör samma kommunförening. Alla aktiva känner till hans bakgrund, säger en källa.

EU