Wilma Nilsson stod sin först SDHL-match i HV-målet för den här säsongen. Men det blev en tuff premiär för den unge HV-målvakten. Jönköpingslaget låg under med 0-3 efter den första perioden.

— Wilma fick en olycklig start och det rann in tre puckar. Men det är absolut ingenting som vi kan lasta henne för. Det var några slumpmål, bland annat var det ett skott som styrdes två gånger innan den gick inte. Sådana saker kan man inte göra någonting åt, säger HV-tränaren Ulf Johansson.

Inför den andra perioden valde Johansson att byta ut Nilsson och istället sätta in Sabina Eriksson.

Annons

— Det är sådana saker man gör för att få till en förändring. Det handlar inte om att Wilma var dålig. Jag bytte om i femmorna också.

AIK:s tre mål i den första perioden blev matchens enda. HV åkte därmed på sin andra raka förlust. Det var också HV:s andra raka match utan gjorda mål.

— Det är inte så att jag står och är glad här efter en förlust, men vi spelade bra och skapade chanser. Alla spelare jobbar stenhårt, till exempel går vi ner och täcker skott med hela kroppen när det återstår 40 sekunder och vi ligger under med 3-0. Vissa matcher vill pucken inte in.

Att pucken inte studsar in är ingenting du är orolig för?

— Nej, men naturligtvis måste vi träna på målskyttet och det gör vi varje dag också. Vi vet att vi kan göra mål, men vi är i en liten period då det inte riktigt studsar med oss. Det ska bli skönt med ett litet längre uppehåll här nu, säger Johansson.

Vad blir fokus under uppehållet?

För det första ska spelarna få vila. Sedan ska vi fortsätta att bygga på det spel vi har byggt på tidigare. Vi är inte färdiga än, säger Ulf Johansson.

HV:s nästa match är borta mot Brynäs den 15 oktober.