Det var när HV71 spelade en turnering i Trollhättan, helgen före SDHL-premiären, som Sabina Eriksson skadade sitt ena knä.

Inför SDHL-premiären mot Modo i söndags stod Eriksson vid sidan av med kryckor, JP-sporten samtalade med målvakten som då inte ville uttala sig om vad det kunde vara för skada.

Nu står det klart att det främre korsbandet är av och därmed är också säsongen över innan den ens började.

– Jättetufft såklart. Jag har haft väldigt goda förutsättningar under sommaren och har lagt ner mycket tid och verkligen satsat hårt på den här säsongen, säger hon.

Trots att det dröjde innan det definitiva beskedet kom så har Eriksson haft det värsta på känn.

– Min känsla när jag skadade mig var att nu är det kört. Jag har inte haft någon sådan här skada innan, men känslan var inte bra.

Sabina Eriksson satsade på att ta en plats till senaste OS i Sydkorea, dit kom hon inte med. Nu hade hon påbörjat en ny fyraårsatsning mot nästa OS och då kom det här så klart väldigt olägligt.

– Jag hade tagit beslutet att satsa mot OS och då är det här såklart extra tufft. Det blir ett steg tillbaka, men samtidigt hoppas jag att jag kommer tillbaka starkare från det här.

Annons

Eriksson har inte opererat knät än, men ska träffa läkaren nästa vecka. Det kommer att bli en lång och hård rehabperiod för målvakten. Men hon hoppas samtidigt kunna vara med och bidra till laget ändå.

– Jag vill vara med och stötta tjejerna och laget så mycket jag kan. Jag kommer att finnas tillgänglig för att hjälpa till. Men samtidigt måste jag fokusera på min rehab också och jag vet att det kommer att vara tuffa perioder, men då är det skönt att ha tjejerna i laget.

HV71 har agerat och tagit in målvakten Alba Gonzalo på ett tremånaderskontrakt.

Gonzalo är en 21-årig målvakt från Spanien som gjorde sju SDHL-matcher för HV förra säsongen. Nu får hon alltså åter chansen i Jönköpingsklubben. Wilma Nilsson vaktade kassen i premiären mot Modo och spelade strålande då hon höll sin första SDHL-nolla.

Alba Gonzalo är tillbaka i HV71.
Foto: Elin Elderud
Relaterat: HV går på rekordjakt – vill ta över efter LHC: "Det är en häftig utmaning"
Relaterat: Nilsson höll första SDHL-nollan: ”Väldigt skönt”
Relaterat: HV71 vann premiären – succécomeback direkt av Asserholt
Relaterat: Efter ikonens tips – Riikka Välilä kör vidare