Men det går tungt för Hook-tjejerna på Bro-Bålsta i Stockholm.

Efter första dagens spel, foursome på förmiddagen och bästboll på eftermiddagen, ligger Hook sist av de tolv lag som är med och krigar om uppflyttning och spel om lag-SM nästa säsong.

Ankare i det unga Hook-laget är proffsspelaren Martina Edberg, som ställer upp för sin hemmaklubb. Men inte ens det tycks hjälpa så här långt.

Österåker toppar efter första dagens spel med totalt 453 slag, Hook på tolfte plats har 53 slag fler och har tre slag upp till nästjumbon Norrköping/Söderköping och ytterligare tre till Salem på tionde plats.

I förmiddagens foursome-spel noterades Martina Edberg/Linn Hallberg för 82 slag, ett slag mera hade Emmy Daréus/Tina Kvarnrud.

I eftermiddagens bästboll blev det 77 slag för Martina, bäst i Hook-laget. Och med två dagar kvar av division 1-spelet behövs en uppryckning för att inte Hook ska ramla ner i tvåan till nästa säsong.

Att notera är att Jönköpings GK, som förra säsongen ramlade ur högsta serien, lag-SM, nu inte kommer till spel med något damlag alls. Inte heller A6 har något damlag i seriespel – återväxten på damsidan i Jönköping är inte speciellt stark för närvarande.

Relaterat: Fyra Jönköpingsklubbar kan gå upp i elitserien
Relaterat: Björk långt efter i British Open: ”Puttern ska vara glad att den är i ett stycke”