Flera gånger den senaste tiden har en chaufför från Keolis serviceresor vägrat att bära ner och upp Torbjörns rullstol till hans lägenhet på andra våningen i ett lägenhetshus i Tranås.

Rullstolen är av en sportigare modell, tillika en av de lättaste, och väger omkring elva kilo.

— Det är en stor skillnad från de som jag får låna som väger 25 kilo. De är av standardmodell, stora och klumpiga. Det är inte alltid heller att det finns rullstol att låna i Jönköping, då det är många som behöver det. Då får jag göra något annat i stället, framhåller Torbjörn med en djup suck.

Står i avtal

Torbjörn är dubbelamputerad och måste ha med sig sin rullstol till rehab i Jönköping tre gånger i veckan. Alla chaufförer från Keolis serviceresor bär ner och upp hans rullstol enligt avtal, alla utom en.

— Det är en som vägrar att bära ner min rullstol, trots att det står i beställningen att de ska bära ner och bära upp den till lägenheten, förklarar Torbjörn.

— Jag har talat om det för dem på rehab att chauffören inte gör detta och de tycker att det låter lustigt när jag beställt den tjänsten. Flera gånger har detta hänt, vilket förstör min träning. Det lustiga är att chauffören skyller på att de inte ska bära sådant med tanke på deras ryggar. Men det är ju ett serviceyrke de håller på med, det är vad de ska göra.

Trots flera påtryckningar sker inga förändringar, varför Torbjörn ibland får träna i en annan rullstol på rehab.

— Det är ett stort bolag och de borde vara rädda om sådana här körningar. Det skulle vara ett stort bortfall för dem om de miste körningarna för landstinget.

— Jag har adhd också, så jag har humörsvängningar. Det kan förstöra hela dagar för mig när jag inte kan sluta tänka på detta. Jag blir irriterad och när jag kommer hem är jag fortfarande irriterad, vilket sträcker sig över hela kvällen. När jag väntar på taxin så är jag alltid nervös för att det är den chauffören som kommer. Då får jag puls redan innan taxin kommer.

— Om jag hade fått någon reaktion med förståelse och en ursäkt, samt en garanti att detta inte ska upprepas, hade jag nog inte kontaktat tidningen, understryker Torbjörn avslutningsvis.