– Inspelningarna är redan gjorda och det blev väldigt lyckat, säger producenten Johannes Söderberg.


– Jag kände till vilka musikaliska resurser som fanns i Jönköping, ja även vad gäller tal, därför valde jag att vända mig dit den här gången. Det blev ja direkt!

Gudstjänsterna, som filmades i Kristine kyrka 9-11 mars, sänds långfredagen och påskdagen. Men när produktionsteamet ändå var på plats passade man också på att spela in tv-sändningarna för pingstdagen och Johannes döparens dag (24 juni).

– SVT spelar in och sänder 60 gudstjänster årligen, berättar Söderberg, det blir en geografisk resa från norr till söder, men också en ekumenisk. Just att det blev Jönköping är kul för att det är ju lite av Smålands Jerusalem.

I långfredagens gudstjänst medverkar Sofia Motettkör och Jönköpings Oratoriekör medverkar under ledning av Annica Sjöstrand och Fredrik Sjöblom. Prästen Pär Sjöstrand predikar och gudstjänsten leds av prästen Cecilia Sjöberg.

På påskdagens högmässa medverkar Sofia kyrkokör och Kristine kyrkokör under ledning av Fredrik Sjöblom och Pär Hammarlund. Även församlingens barnkörer bjuder på skönsång under ledning av Karin Hjalmarsson, Maria Svaninger Anefur och Karin Edwardsson. Prästen Fredrik Hollertz predikar i högmässan, som leds av prästen Hans Boeryd.