Annons

TV: Han återvände till Jönköping trots våldet

Qom Uts ordförande Kristian Kabelacs blev misshandlad till medvetslöshet på stan som tonåring och valde då att lämna Jönköping efter år av trakasserier. Kärleken förde honom tillbaka och nu trivs han bra i Jönköping även om han menar att mycket återstår att göra.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Endast en skola prideflaggar

Kommunen flaggar för Pride för att visa att alla människor är lika mycket värda och välkomna till Jönköping, men det är bara en av Jönköpings elva gymnasieskolor som flaggar med regnbågsflaggan.

Inte en krona till Pride-festivalen

I april kom beskedet att Qom Ut tilldelades över 200 000 kronor i stöd från Region Jönköpings län. Men inte ett öre går till själva festivalen.

De går i pridetåget

I förra årets pridetåg deltog omkring 3000 personer vilket var rekord och tittar man på anmälningarna i år ser det ut som att den siffran kan hållas.

Prideparaden stänger Munksjöbron i helgen

Qom Ut-festivalen får en ny rutt i år som nästan helt skiljer sig helt från den föregående. Kommunen räknar med bilköer när flera gator stängs av under festivalen på lördag.

Oklart om regionen stödjer Qom Ut

Det finns ännu inget beslut taget om Region Jönköpings län ska ge bidrag till Qom Ut-festivalen. - Jag har svårt att se att vi inte skulle ge något med tanke på att vi har gett stöd i två år, säger handläggaren på Region Jönköpings län.

Kristian tar över Qom Ut

Kristian Kabelacs är ny ordförande för Jönköpings Qom Ut, en förening för HBTQ-personer.

Qom Ut-festivalen bantas

Det blir varken en storslagen invignings- eller avslutningsfest när Jönköpings läns pride-festival, Qom Ut går av stapeln i maj. - Det finns inga medel att söka, säger föreningens nye ordförande Kristian Kabelacs.

Bilist till sjukhus – kraschade rakt in i träd

En bil körde in i ett träd i Jönköping på torsdagsförmiddagen. En person fick föras till sjukhus.

Jönköpingsbyrån Bolt tänjer gränserna med nya ägare

Nu tar nya ägare över Jönköpingsbyrån Bolt och skapar Sveriges första synergibyrå.

Ek: Det är för dåligt, HV!

JP:s gästkrönikör Mattias Ek tar upp ämnet som HV71 måste förbättra.

Åtgärder på gång vid livsfarliga järnvägen – ännu en bil rammade övergången

I helgen hände det igen – ett fordon på väg 799 mellan Hok och Vaggeryd fick sladd och hamnade på järnvägen. Det är en typ av olyckor som Trafikverket sedan 2010 har lättare att se.

SD svarar: Det är det bästa med MP:s migrationspolitik

Efter en tidvis ganska hård politisk debatt utmanades politikerna i #jkpgåsikts panel att lyfta fram motståndarnas bästa argument. Här kan du se hur de svarade.

Hembygd ett livslångt intresse för kulturpristagare

En lång och stor personlig insats inom kommunens kulturliv bidrog till att det blir Håkan Johansson som den 11 december kommer att få ta emot kommunens kulturpris.

LO stängs ute från utveckling

I våras bildades ett kompetensråd i regionen, som bland annat ska säkra kompetensförsörjning till företag och offentlig sektor. Där får inte facken vara med och LO är kritiskt och vill att revisorerna granskar upplägget för hur länets arbetsmarknad ska utvecklas.

Erik Lindfelt: Ett uns tacksamhet vore på sin plats

Med anledning av
i USA frågar sig Erik Lindfelt var den svenska tacksamheten är.
Artikel 2 av 16
Endast en skola prideflaggar
Tillbaka till startsidan