Det var strax efter klockan elva på lördagskvällen som förbipasserande såg en krockad bil på Bårarpsvägen, en smal landsväg som går under Göteborgsbacken. Den krockade bilen hade kört på riksväg 40 i Göteborgsbacken i riktning mot Jönköping, men hade av någon anledning åkt av vägen och istället hamnat några meter nedanför vägen och kraschat in i ett betongfundament.

– Jag såg hur bilen låg i diket och tänkte att de kört av. När jag såg rök gick jag och tittade och såg två personer, då ringde jag 112. Jag försökte med att knacka på vid ett hus intill för att få tag i en brandsläckare, men det var ingen hemma, säger bilisten till Aftonbladet.

Omkring tio brandmän åkte till platsen och deltog i räddningsarbetet.

– Bilen hade kört in i viadukten, låg på taket och det var en mindre brand i motorrummet, säger David Högberg som är inre befäl för räddningstjänsten i Jönköpings kommun.

Tre ambulanser

– Två personer var kvar i fordonet och vi klippte ut dem ur bilen som var ganska demolerad, fortsätter han.

Tre ambulanser var på plats och de drabbade personerna fördes till Länssjukhuset Ryhov. På söndagsmorgonen kunde polisen berätta att männen, som båda var runt 20 år, inte hade klarat sig.

Hur olyckan exakt har gått till är fortfarande oklart, men man kan konstatera att sidräcket på riksväg 40 har omfattande skador i ett par hundra meter innan viadukten.

Brast ut i gråt

När Jönköpings-Posten kom till Bårarpsvägen under söndagsförmiddagen hade sörjande tänt ljus, och lämnat blommor till offret. Bilen hade bogserats bort, men kvar på vägen låg fortfarande små delar kvar av bilen. En trasig baklykta, krossat glas och metalldelar, som vittnade om den tragiska olyckan.

Fram emot 11-tiden stannade en bil med två unga personer. De gick mot platsen där bilen hade legat. En av personerna, en ung man, tände en cigarett, hukade sig vid ljusen och blommorna och brast ut i gråt.

Männen som omkom var hemmahörande i Jönköpings kommun och anhöriga har underrättats.

Det är oklart vad som ligger bakom olyckan och polisen ska nu utreda det.