Med blombukett och händerna fulla med pappershjärtan i kulörta färger hade allmänheten och Tillsammans Nässjö tagit sig till Somaliska föreningen i Forserum för att visa sitt stöd.

Ahmed Noor är kassör i Somaliska föreningen och han känner ett stort stöd från samhället.

– Många blir oroliga och rädda när sådana här saker händer. Men vi känner stort stöd av Forserumsborna och tror att det bara är en liten grupp som håller på.

Annons

Miljöpartisten och Forserumsbon Mert Cimen var på plats under tisdagskvällen för att visa sitt stöd.

– Det är viktigt att alla ska känna sig trygga och välkomna i Forserum och det är synd att det här händer igen, säger han.

Abas Abdullahi har bott i Forserum i sex år och trivs bra.

– Många barn och äldre blir oroliga för att något mer allvarligt ska hända. Det känns bra att folk kommer hit och visar sitt stöd, då känner vi oss inte ensamma.

Vill hjälpa

Sandra Sandin Lindqvist från Tillsammans Nässjö fick med hjälp av Mert Cimen kontakt med föreningen och bestämde sig för att bomba dem med kärlek.

– Det är för att visa att det finns värme i samhället. Vårt främsta syfte är att hjälpa till att skapa en dialog mellan föreningen, polis och politiker.

Framöver ska Tillsammans Nässjö och Somaliska föreningen ha ett möte där man kan se över vilken typ av hjälp tillsammansskapet kan bidra med.