Tränaren Niclas Tagesson i HFF har beskrivit Issa Iskander som en person som vill bli bättre på allt. Att bedöma spelare och att ha koll. Issa lägger i princip ner en heltidstjänsts arbete i klubben, ett arbete som han inte får betalt för. Den linjen tänker han fortsätta med, trots att HFF den 12 oktober i år tog klivet upp till superettan.

– Passionen och tron på det vi gör är det viktiga. Nu måste vi ta för oss och kavla upp ärmarna. Laget med det största hjärtat vinner, säger Issa Iskander och alla som hör honom säga det ser ut att tro på vartenda ord som kommer ur hans mun.

Råslätt betyder mycket

Hans första möte med fotbollen var på Råslätt när han var sex, sju år och det är på Råslätt han har vuxit upp och har sitt hjärta. Han mer eller mindre bodde på fotbollsplanen och var en ganska bra målvakt säger han själv.

– Men sedan blev det roligare att ta hand om andra. Så jag lade av som 18- åring, säger Issa.

För tio år sedan såg Issa Iskander kanske sex till åtta fotbollsmatcher i veckan, numera är det något färre. Han tittar på HFF:s och J-Södras matcher, på Tenhults och Råslätts och så blir det förstås lite fotboll hemma framför tv:n.

– Jag och min sambo Maria har numera var sin tv. Tidigare var vi tvungna att schemalägga vårt tv- tittande, säger Issa och bekänner att han också kollar HV71: s matcher. Ingen blir överraskad när Issa kläcker ur sig att han också kan sin hockeyhistoria.

När HV tog guld

Annons

Redan som 12- åring satt han i Rosenlundshallen och kollade på HV71. När HV tog guld den 6 april 1994 fanns Issa Iskander och hans kusin på Jönköpings flygplats och tog emot laget och deras tränare Sune Bergman.

– HV71 och HFF hör ihop. Både Petrasek och Stefan Liv var HFF:are. Det betyder jättemycket för grabbarna på Råslätt att spelarna i HV71 är ute och springer och gör sina fystester på Råslätt. Killarna där har inte råd att betala några hundra för en hockeybiljett, säger Issa Iskander som hellre umgås och stöttar grabbarna på Råslätt än umgås med eliten. Råslätt, poängterar Issa Iskander, ligger honom varmt om hjärtat.

Årets Jönköpingsbo bjöds igår på lunch på restaurang Neo som drivs av Ninne och Tom Jallow som blev Årets Jönköpingsbor för tre år sedan.

Älskar fotboll

Jönköpings-Postens redaktionschef Mats Ottosson, som älskar fotboll passionerat, blir alldeles glansig på ögonen och röd om kinderna när han får sitta och prata fotboll med Issa Iskander. Iskander droppar namn på fotbollsspelare som ett rinnande vatten, han har en total koll och kunskap om denna sport. Flera av juryns ledamöter hade kunnat stanna på Neo resten av dagen för att kunna sitta och prata fotboll med Issa Iskander.

Också Mats Green (M), kommunstyrelsens ordförande, låter sig imponeras av Årets Jönköpingsbo. Förhållandet skulle kunna vara lite ansträngt eftersom Husqvarna FF behöver pengar till sin arena.

– Ambitionen är absolut att vi ska fortsätta att spela på Vapenvallen, den är vår borg. Det krävs nu att vi får tusen sittplatser men det är inget krav på elljus, säger Issa Iskander. Kanske går det att rusta upp Vapenvallen till en rimlig kostnad?

– Dialogen mellan HFF och Jönköpings kommun förs i en positiv anda, svarar Mats Green.

Läs mer om Issa Iskander här

Fakta: Motivering

Årets Jönköpingsbo är en person som betyder något positivt för Jönköpingsområdet och dess utveckling. Det kan till exempel gå till en entreprenör eller till någon som vågar göra något annorlunda och/eller har kraft att bestiga berg. Utmärkelsen kan också gå till en allmän glädjespridare.