Den tekniske mittfältaren har varit ryktenas man i flera år. Haft en hel del anbud, men valt att inte hoppa på första bästa.

– Det är inget lätt steg att lämna Motala, jag har fortfarande mina bröder och många kompisar i laget. Så skulle jag gå var jag tvungen att veta att det verkligen kändes rätt, och det gjorde det med J-Södra.

Från Kosovo

Silka är ursprungligen från Kosovo, kom till Sverige som tvååring med sina föräldrar och innan han nu flyttade till Jönköping var det Motala som gällde.

– Först spelade jag i LSW, sen blev det alltså fem år i Motala AIF. Och nu har jag skrivit på för tre år med J-Södra.

Annons

– Jag vill verkligen satsa på fotbollen, se hur bra jag kan bli, hur långt jag kan komma. Och den fotboll J-Södra spelar, det sätt föreningen jobbar på, känns som om det passar mig perfekt.

I mittfältaren från Motala har J-Södra fått en spelare som gillar att hålla i bollen, som gärna tar rollen som speluppbyggare och framspelare.

Men som också gör mål då och då.

Fakta: Liridon Silka

Ålder: 24 år.

Kommer från: Kosovo, familjen flyttade till Sverige när Liridon var två år.

Fami..

Fakta: Liridon Silka

Ålder: 24 år.

Kommer från: Kosovo, familjen flyttade till Sverige när Liridon var två år.

Familj: Mamma, pappa, två bröder.

Bor. I Jönköping.

Gör: Har pluggat i Örebro, har studieuppehåll just nu men funderar på att jobba vid sidan av fotbollsspelet i J-Södra.

Lyssnar på: Det mesta.

Äter: Också det mesta.

Tttar på tv. Det blir nog mest fotboll. Favoritlaget är AC Milan, ”jag gillar verkligen italiensk fotboll och har hållit på Milan sen jag var i Italien och såg Inter-Milan en gång”

Offensivt lagd

– Jag gillar offensiv fotboll. Det var en av de saker som jag tyckte om hos J-Södra. Att inriktningen hela tiden ska vara att gå framåt om möjligheten finns.

– Sen är det också jättekul att det finns så många tekniska spelare, riktiga lirare, i truppen. Det känns nästan lite ”osvenskt” med så många skickliga bollspelare i ett och samma lag. Samtidigt som det är en väldig styrka för oss.

Familjen kollar

Motala spelar i division 1 Norra den här säsongen. Och lika väl som Liridon håller koll på sitt gamla lag framöver så kommer det att finnas en del Motala-inslag på Stadsparksvallens läktare.

– Mina föräldrar, syskon och kompisar kommer säkert att åka och kolla, Familjen har varit och sett träningsmatcherna redan, vi är en väldigt fotbollsintresserad familj och mina föräldrar har alltid varit ett viktigt stöd för min del.