Såg du spindeln? Hör av dig till oss!
Tipsa

Kunder fick en rejäl chock när de skulle köpa frukt vid fyratiden på eftermiddagen. Se filmen när spindeln fångas in. Martina Trofast var en av kunderna och lyckades fånga dramatiken med kameran.

LÄS MER: Så här kan spindeln ha kommit till fruktdisken.

– På mina tolv år har jag aldrig hört om något liknande. Det var nog en ”once in a lifetime”. Men allt gick bra, den satt still och vi kunde fånga in den, säger Oskar Henningsson butikschef för livsmedelsvaror till Jnytt.

Annons

Spindeln fångades in av personalen och transporterades sedan till Tropicarium vid Kolmårdens djurpark. Vid 18-tiden hade spindeln ännu inte anlänt, och därför kan personalen inte uttala sig om vad för slags spindel det kan vara. Möjligen skulle det kunna röra sig om en mexikansk Red Rump.

Enligt Tropicariums personal är det inte helt vanligt att större spindlar dyker upp i lådor med just äpplen, men det har hänt att till exempel svarta änkor har dykt upp i fruktlådor som fraktats från andra länder.

När spindeln från Ica Maxi i Jönköping anländer till Tropicarium kommer den att sättas in i ett litet terrarium och tas om hand.

Utseendet liknar en fågelspindel.

Enligt Skansenakvariets webb är alla fågelspindlar är giftiga. Giftet behövs för att ta död på bytet men framförallt för att lösa upp dess innanmäte, så att spindeln kan suga i sig den näringsrika maten.

Den fågelspindel som av vissa räknas som den farligaste för människan är Sri Lankas ornamenterade fågelspindel (Poecilotheria fasciata). Ett bett från denna fågelspindel kan ge allvarliga kramper, illamående och smärtor. Smärtan vid bettet kan sitta i mycket lång tid.

Men ingen människa har någonsin dött av ett bett från en fågelspindel!

LÄS MER: Så här kan spindeln ha kommit till fruktdisken.