På fönsterrutorna på butiken sitter gula posters upptejpade. Med svart text står det skrivet att affären stänger när varorna är slut. Längst ner står det "Tack för dom här 30 åren!", signerat med "Vi på matbörsen".

– Det är jättetråkigt, säger Annika Sandin, charkansvarig och för tillfället butiksansvarig. Efter 24 år i butiken tvingas hon nu söka nytt jobb, tillsammans med de andra två anställda.

Under det senaste året har försäljningen sjunkit och verksamheten har inte längre varit lönsam. Konkurrensen till de stora kedjorna gör det svårt för en liten butik att klara sig och nu blir farhågan verklighet.

Maria Eriksson har jobbat i butiken i 29 år och tillsammans med Annika Sandin och Susanna Johansson, 35 år i affären har hon sökt jobb på Coop som snart öppnar på atollen.

– Det är en hård bransch att ge sig ut i men vi har lång erfarenhet och kan mycket så förhoppningsvis ska det gå bra, säger Maria.

Under dessa år har de skapat väldigt nära kontakt med kunderna. Gerd Gustavsson är en av dem. Som stamkund efter 20 år har hon aldrig svikit affären.

– Den dagen de stänger butiken blir jag ledsen, säger Gerd, som istället får ta bussen till Juneporten och handla.

– Många kunder vill ha en butik nära som de kan gå till när mjölken tar slut eller behöver något snabbt. De flesta tycker att det här är väldigt tråkigt, säger Annika Sandin.