Ända fram till ikväll är det svenska teamet i ett träningskök i bergen och putsar på de sista detaljerna. När det svenska teamet imorgon tar plats i köket klockan tio över nio har Tommy Myllymäki och Albin Edberg cirka fem timmar på sig att bli klara. Fiskrätten ska vara klar klockan tio över två, kötträtten klockan kvart i tre.

Fakta: På onsdagen avgörs kock–VM

Prisutdelningen i Bocuse d´or i Lyon i Frankrike börjar klockan 17.30 imorgon onsdag och innan d..

Fakta: På onsdagen avgörs kock–VM

Prisutdelningen i Bocuse d´or i Lyon i Frankrike börjar klockan 17.30 imorgon onsdag och innan dess finns det inga resultat.

För två år sedan vann Tommy Myllymäki silver. Därför är han i år en av favoriterna tillsammans med Frankrike, Norge och Danmark.

På cirka fem och en halv timme ska kockarna laga en kötträtt och en fiskrätt för 14 personer.

Coach för det svenska laget är Jonas Dahlbom. Han får imorgon stå i en ruta utanför köket och hjälpa kockarna med tidsplaneringen.

För ett par veckor sedan var JP i Årstahallarna och träffade Tommy Myllymäki, Albin Edberg och coachen Jonas Dahlbom när de tränade inför kock–VM.

Vi frågade Jonas Dahlbom om vad som var det värsta som kunde hända under tävlingen.

– Att vi tappar fatet när vi har lagt upp maten. Det går inte att presentera maträtterna med trasig garnityr. Skulle det hända är det kört, sade han då.

Under dagens tävlingar kommer det att finnas en stor svensk hejarklack på läktaren. Det är många svenskar på plats. En del har tagit sig till Lyon själva medan andra har köpt en färdig paketresa för åttatusen kronor. Då ingår flyg Stockholm och Lyon, inträde till tävlingarna och en stor middag.

Huvudråvaran i kötträtten är pärlhöna och i fiskrätten bäcköring. Ikväll får världen veta vad Tommy Myllymäki gjort av råvarorna och om det räcker till guld.