LÄS MER: "Jag går mitt livs tuffaste match"

Den tredje mars berättade Issa Iskander om sin cancer och om att han stod inför sitt livs tuffaste match. Varannan vecka i åtta veckor ska Issa Iskander åka till sjukhuset för att få sina cellgiftsbehandlingar.

Issa Iskander

Ålder: 40 år

Familj: Hustrun Maria, hunden Totti, mamma, pappa, tre bröder och en syster – och..

Issa Iskander

Ålder: 40 år

Familj: Hustrun Maria, hunden Totti, mamma, pappa, tre bröder och en syster – och en stor släkt.

Gör: Sportchef i Husqvarna FF

Gör också: Driver restaurang Casa Grande tillsammans med sin bror men är just nu sjukskriven därifrån.

Bor: I ett rött hus i Barnarp, 500 meter från mamma och pappa som bor ovanför Barnarps pizzeria.

Om Mohammed Ali Khan: Jag gillar att han också är entreprenör och att han har något innanför pannbenet. Jag gillar folk med känslor.

— Först därefter får vi veta om behandlingen fått tumören att gå ner, om läget är oförändrat eller om cancern har spridit sig. Läkarna har sagt att de kan bromsa sjukdomen med hjälp av behandlingarna, inte bota, säger Issa Iskander.

När artikeln om Issa Iskanders sjukdom publicerats i JP den 3 mars översvämmades Facebook av kärlek till Issa Iskander. Familjen slöt upp, både den "lilla" familjen på 52 personer och den stora på drygt tusen. Vännerna hörde av sig. Bekanta hörde av sig. Och så fanns Husqvarna FF.

Issa Iskander är sjukskriven från sitt arbete på restaurang Casa Grande sedan den 1 mars men är med på träningar och matcher så mycket han kan.

En sen eftermiddag i mitten av mars kom han med sin bil och parkerade den vid Vapenvallen. Han såg spelarna på långt håll.

— Jag kände inte riktigt igen dem, tänkte " har de fått nya tröjor?" När jag kom närmare såg jag vad det stod på tröjorna, "Kämpa Issa" och "Vi krigar för dig". Jag stannade kvar i bilen någon minut och fick kämpa med tårarna, berättar Issa Iskander.

LÄS MER: Det blir en underbar utmaning

Mohammed Ali Khan

Ålder: 28 år

Familj: Fru och tre döttrar

Gör: Ny tränare sedan 1 januari i Husqvarna FF. Har sp..

Mohammed Ali Khan

Ålder: 28 år

Familj: Fru och tre döttrar

Gör: Ny tränare sedan 1 januari i Husqvarna FF. Har spelat i Västra Frölunda, Häcken, Tianjin Teda (Kina) och Halmstads BK. Han har skrivit boken "Vilja slår talang" och är också företagare.

Bor: I centrala Jönköping

Om Issa Iskander: Jag är jätteimponerad av honom. Det är första gången jag träffar någon som har större boll i skallen än jag.

Annons

Mohammed Ali Kahn, allmänt kallad Mak, är HFF:s nye tränare sedan i januari i år. När han träffade Issa Iskander första gången kände han att det klickade direkt.

— Hade det varit en kvinna hade man sagt att det var kärlek vid första ögonkastet. Jag valde HFF för det som Issa representerar. Det fanns andra val för mig men jag ville jobba ihop med honom och tycker väldigt mycket om honom, säger Mohammed Ali Khan.

Tröjorna var, säger han, fotbollslagets sätt att visa att alla stöttar Issa Iskander av hela sitt hjärta.

— Ibland vill man sätta ord på det. Vi människor är inte alltid så bra på att visa vad vi känner. Egentligen skulle hela fotbollslaget velat följa med Issa till sjukhuset men det funkar ju inte, säger Mohammed Ali Khan.

Han kör och hämtar Issa Iskander till varje cellgiftsbehandling. I närmaste stödtruppen finns också Issa Iskanders hustru Maria, och Issas storebror så ofta han bara kan.

— Mak har inte släppt mig en minut. Han är helt magisk. En dag kom han hem med en ny tv till mig, en annan dag kom han bärandes på åtta sällskapsspel, berättar Issa Iskander.

LÄS MER: Issa hade stor del i HFF:s framgång

Mohammed Ali Khan är lika imponerad av Issa som Issa är av honom.

— Issa finns där för mig också. Vi pratar mycket fotboll mellan behandlingarna. Varje minut med Issa är värdefull Husqvarna–tid för mig, säger Mohammed Ali Khan.

På frågan om hur han hinner vara tränare, familjefar och stötta Issa Iskander svarar han att han är ganska mobil. I sin blåa ryggsäck, som han alltid bär, har han sin dator och sina dokument. Under Issa Iskanders behandlingar jobbar han.

LÄS MER: Issa överraskades med bröllop

Issa Iskander själv är glad och förundrad över all kärlek han har fått.

— Mamma och pappa har tagit emot samtal från hela världen. Syskon, föräldrar, mostrar, fastrar, kusiner, sysslingar, både den stora och den lilla familjen stöttar mig. Sedan jag blev sjuk har jag inte varit ensam en enda minut. Skulle jag ha varit hemma och legat själv och funderat hade det inte varit bra, svarar Issa Iskander på frågan om det inte är jobbigt att alltid ha folk omkring sig.

Han vill tacka alla som har hört av sig.

— Så mycket känslor och kärlek jag har fått ta emot. Jag litar på vår sjukvård och tycker inte synd om mig själv, säger Issa Iskander, som också vill tacka J–Södra–supportrarna Green Machine.

— Extremt stort att de skickade blommor till mig och att de tänkte på mig. En sådan fin gest. Jag ska försöka se så många av deras matcher som möjligt. Fotbollen är liten när det kommer till livet, säger Issa Iskander storsint.

LÄS MER: Issa Iskander är Månadens Jönköpingsbo

LÄS MER: TV: Issa Iskander är Årets Jönköpingsbo