Ingen har väl undgått de overallklädda faddrarna och nollorna som syns överallt inne i Jönköpings centrala delar. Festen ska pågå till och med onsdag nästa vecka. Blue Crew i det studiesociala utskottet stod bakom aktiviteterna i Knektaparken, tillhörande de studenter som ska läsa media och kommunikation.

— Det gäller att vara påhittig och hitta på någonting nytt. Vi kallar det bubbelparty men med inte så mycket champagne utan aktiviteter med såpa och skum, säger en av idékläckarna och arrangörerna, Kalle Skirhammar.

Uppskattade inslag

— Insparken är dagar av gemenskap och att lära känna nya vänner och studiekompisar. Det har varit uppskattat hittills, fortsätter han.

Under några timmar i parken var det fullt ös med fokus på en miniturnering i såpafotboll och avkopplande bubbeldisko med musik och dans. Ingen av dem vi såg tycktes ha tråkigt.

— Inte alls tråkigt, det ska bli kul att vara i Jönköping i tre år och läsa till kommunikatör, säger Moa Westerling som lämnat Stockholm för Vätterstaden.

Mycket tillbaka

Och som sagt, ingen verkade särskilt trött.

— Vi håller i gång men har kul och det ger så mycket tillbaka de här dagarna innan studierna sätter i gång på allvar, säger Kalle Skirhammar.