Räddningstjänstens rökdykare hittade de båda personerna livlösa inne i den rökfyllda bostaden. De dödförklarades senare.

– Vi har inlett en förundersökning om mordbrand för att utreda om det kan finnas något brott med i bakgrunden, säger Fredrik Granström, vakthavande befäl på polisen i Jönköping.

Annons

Det var en hantverkare som upptäckte att det var rökfyllt i sutterängvillan. Det brann i huset när räddningstjänsten kom dit och två personer befann sig då i bostaden. Räddningstjänsten hade inne rökdykare i huset och tog ut de båda personerna.

– Det var mycket rök på platsen när vi kom fram och vi inledde ett genomsök med rökdykare direkt, berättar Fredric Johnsson, ansvarigt brandbefäl på platsen. Vi hittade två personer inne i huset och lokaliserade brandhärden, som var begränsad till ett mindre utrymme i byggnaden.

Larmet om branden kom klockan 12.36.

En granne i närheten uppger att han känt en okänd stickande lukt i kvarteret redan i onsdags kväll.

– Jag kom hem från jobbet sent igår kväll och tyckte att jag kände en stickande lukt. Det var vid 23-tiden och mörkt ute så jag kunde inte se någon rök eller annat ovanligt, berättar Che Keung La, boende i närheten. Jag tänkte inte mer på det då, men i morse när jag kom ut kände jag lukten igen. Men jag kunde fortfarande inte se någon rök eller eld någonstans. Vid lunchtid hörde jag sedan brandbilarna rycka ut. Då förstod jag att det var något allvarligt, säger Che Keung La.

Brottsplatsen är fortsatt avspärrad och viss brandsläckningspersonal jobbar vidare på plats för att säkerställa att branden är helt släckt och för att kontrollera att byggnaden inte är skadad i bärande delar. En teknisk undersökning kommer sedan att påbörjas för att utreda orsakerna bakom branden.

SOS